Jeugd

 

 

NIEUW! Ehbl-koffertjes

Je kan vanaf nu een EHBL-koffertje uitlenen: "Eerste Hulp Bij Leeshonger"! De koffertjes werden samengesteld voor verschillende soorten lezertjes: humoristische boekjes voor de lachebekjes, spannende verhalen voor de avonturiers of boeken boordevol nuttige en minder nuttige informatie voor de weetjesfreaks. Interesse? Vraag ernaar aan de balie of reserveer ze online.

Bekijk hier het aanbod

EHBL koffer

Hieperdebib!

Hieperdebib

Hieperdebib hoera!

Elk Herzeels kindje dat 2 jaar wordt, mag een Hieperdebib!-kaartje in de bus verwachten, een uitnodiging om samen met mama of papa de bib te bezoeken.

In de bib ligt niet alleen een verjaardagscadeautje klaar, je kan er ook gratis lid worden: goed voor uren voorlees- en kijkplezier.

Hieperdebib! is een samenwerkingsproject tussen de bibliotheken van het Route 42-netwerk (Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) en wil zo ook de allerkleinsten naar de bib krijgen. Bezig zijn met boekjes is een erg goede stimulans voor de taalontwikkeling én versterkt de band tussen ouder en kind.

Voorlezen

Wij van de bib vinden niets leuker dan luisteren naar een spannend verhaal. 

voorleestent

Jij ook? Dan hebben wij heel wat voor jou in de aanbieding:

  • Een uitgebreide collectie prenten en voorleesboeken
  • Kamishibai of voorleestheatertjes (je kan zowel prenten als theatertjes lenen)
  • Voorleeskoffertjes: laat je verrassen door onze koffertjes met daarin telkens een 5tal leuke boekjes en soms een zachte voorleesknuffel.
  • Voorleesfolders waarin je een overzicht krijgt welke boeken je aan je peuter kan voorlezen over een bepaald thema (eten, slapen, ziek zijn, naar school gaan,...) Ook verkrijgbaar in Huis van het Kind Herzele.

Leestip nodig?

Leestip?

Op deze websites vind je gegarandeerd inspiratie voor nieuw leesvoer:

  • www.boekenzoeker.orgEen boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen. Deze site werd recent in een volledig nieuw kleedje gestopt om jullie nog beter te kunnen inspireren
  • www.pluizer.berecensies en voorleesnieuws over kinder- en jeugdboeken
  • https://pluizuit.behet Pluizuit-team pluist een heleboel kinder- en jeugdboeken voor jullie uit!
  • www.dewaanzinnigepodcast.nl : Dé podcast over kinderboeken. Voor en door kinderen!