Voorlezen in de klas

Voorlezen: een aanrader voor jong en oud!

Voorlezen werkt stimulerend voor de taalontwikkeling, het helpt om moeilijke thema's bespreekbaar te maken en het prikkelt de creativiteit en de verbeelding van de kinderen. Omdat de bib zoveel gunstige effecten eenvoudigweg niet kan negeren, bieden wij heel wat mogelijkheden tot voorleespret in de klas.

* Kamishibai
Kamishibai is een traditionele Japanse verteltraditie: kami betekent "papier" en shibai betekent "drama", papier-drama dus.
Het bestaat uit een kastje waar je vertelplaten kan insteken.Het publiek ziet het prentje en de verteller leest de bijhorende tekst die achteraan de vertelplaat gedrukt staat. Het lijkt een beetje op poppenkasttheater, maar dan met de tekeningen van een prentenboek.
Iedereen die kinderen op een leuke en unieke manier wil verwennen met een verhaal kan het houten theatertje en de vertelplaten ontlenen in onze bib.

* Boeken groot formaat
De bib heeft een beperkt aanbod boeken (soms met bijhorende knuffel) in groot formaat die gebruikt kunnen worden bij onderwijsactiviteiten. Je kan deze niet ontlenen via de zelfbediening, maar onze medewerkers aan de balie helpen je graag verder.