‘Een schitterende vertelling van een immer actueel verhaal over kolonialisme en neokolonialisme.’ – The Guardian

Niet langer fysiek in gevaar – maar nog steeds innerlijk gekweld door de martelingen in het heropvoedingskamp – doet de ik-figuur zijn uiterste best om zich aan te passen aan de dominante Parijse cultuur. Als hij via zijn Frans-Vietnamese ‘tante’ kennismaakt met een groep lin
Titre
Vietnamees in Parijs
Auteur
Viet Thanh Nguyen
Traducteur
Paul Bruijn Molly van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The committed
Éditeur
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2022
397 p.
ISBN
9789460684784 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

VIET THANH NGUYEN Vietnamees in Parijs

De verteller in ‘Vietnamees in Parijs’ is de Noord­Vietname­ se dubbelspion die we leerden kennen in ‘De sympathisant’, Viet Thanh Nguy­ ens bekroonde debuut uit 2016. Anno 1981 komt de innerlijk ver­ scheurde Vo Dahn met zijn com­ munistenvretende ‘bloedbroeder’ Bon in de lichtstad aan. Door een baantje in ‘het slechtste Aziati­ sche restaurant in Parijs’, dek­ mantel van de criminele organi­ satie van ex­landgenoot ‘Boss’, raken de twee, als huisdealers van de Parijse bohemienintellec­ tuelen, verzeild in de hasjhandel én in een bloedige bendeoorlog.

Voer voor een plot vol cartoonesk ‘Reservoir Dogs’­geweld, mar­ telscènes en droge ironie. Maar die thrillerplot is bijzaak: ook dit keer draait het om de voortrate­ lende innerlijke monoloog van de verteller. Over de abjectheid van kapitalisme, kolonialisme en ra­ cisme. Over de vraag o…Lire la suite

À propos de Viet Thanh Nguyen

Viet Thanh Nguyen, né le 13 mars 1971 à Buôn Ma Thuột au Viêt Nam, est un écrivain vietnamo-américain, auteur de romans et d'essais portant sur la mémoire et l'oubli de la guerre, la construction des identités et l'hybridation des cultures.

Biographie

Viet Thanh Nguyen est professeur de littérature comparée à l'université de Californie du Sud.

En 2016, avec son premier roman, Le Sympathisant (The Sympathizer), il est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe du meilleur premier roman et du prix Pulitzer de la fiction. Le livre obtient en France le prix du Meilleur Livre étranger en 2017.

Œuvre

Romans

Suggestions