Livre
Néerlandais

Zaterdagnachtkoorts

Tine Bergen (auteur)

Zaterdagnachtkoorts

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Nore en Charlot, hartsvriendinnen, maken deel uit van een dansgroep. Wanneer de groep uitgenodigd wordt voor een optreden in een dancing, mag Charlot niet van haar ouders. Wat moet Nore nu? Dan is er ook nog die gekke Eric die Nores hart sneller doet slaan.
Titre
Zaterdagnachtkoorts
Auteur
Tine Bergen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2013
191 p.
ISBN
9789002250224 (paperback)

Commentaires

In Zaterdagnachtkoorts zijn Nore en haar beste vriendin Charlot allebei lid van dansgroep Dancing Dreams. Als hun leraar aankondigt dat de dansers uitgenodigd worden om op te treden in een dancing, zijn ze dolenthousiast. Maar Charlots ouders zorgen al gauw voor een domper op de feestvreugde: ze vinden hun dochter te jong voor een dancing. Vanaf dat moment gaat het bergaf tussen de twee vriendinnen. Charlot ontwijkt Nore en gedraagt zich erg jaloers. Nore weet niet wat ze moet doen, ze wil zelf niets liever dan samen met Charlot dansen.
Het verhaal is in de ik-persoon geschreven, vanuit Nores perspectief. De lezer krijgt zo makkelijk toegang tot Nores gedachten en haar kijk op het dansen, op de wedstrijd en op de ruzie met Charlot.
Elk hoofdstuk begint met een stukje tekst uit liedjes van The Beatles en The Turtles tot Katy Perry of P!nk. De soundtrack van het boek is te beluisteren op Spotify. Muziek en dansen zijn dan ook erg belangrijk in dit boek: naast vriendsc…Lire la suite
Nore (ik-figuur) en Charlot zijn niet alleen nichtjes, ze zijn ook hartsvriendinnen die heel graag dansen. Als de dansleraar vertelt dat hun dansgroep wordt uitgenodigd voor een optreden in een discotheek, willen de meisjes daar natuurlijk bij zijn! Maar als blijkt dat Charlot niet mee mag dansen, omdat haar ouders vinden dat hun dochter niets te zoeken heeft in zo’n discotheek en Nore wel mee mag doen, zijn de poppen aan het dansen. Charlot is jaloers op Nore en dat komt hun vriendschap niet ten goede. En dan is er Eric, op wie Nore verliefd wordt. Het verhaal is eigentijds, met vaart geschreven en het boeit. Het taalgebruik wijkt behoorlijk af van het standaard-Nederlands en dat vergemakkelijkt de leesbaarheid niet voor Nederlandse lezers. Boven elk hoofdstuk is een regel uit een liedje opgenomen, met bron. Daarbij telkens een illustratie van twee silhouetten van dansende personen. Overzichtelijke bladspiegel, royale lettergrootte. Aantrekkelijk omslag met kleurrijke foto van een da…Lire la suite