Livre
Néerlandais

Mijn mama is een cowboy

Stefan Boonen (auteur), Jan De Kinder (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Tessa en haar moeder wonen in een bos; als zij hun huis uit moeten, komen ze in actie. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Mijn mama is een cowboy / Stefan Boonen ; ill. van Jan De Kinder
Auteur
Stefan Boonen
Dessinateur
Jan De Kinder
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2004
122 p. : ill.
ISBN
90-6822-817-X

Commentaires

Neem het niet te letterlijk, dat 'cowboy' in de titel, maar zeker is dat de mama van Tessa niet over zich laat lopen. Dat blijkt duidelijk uit de manier waarop ze haar huis aan de bosrand uit de handen van een gretige makelaar tracht te houden. Wanneer de directeur van Tessa's school voorstelt om haar dochter onder de hoede van Jeugdzorg te stellen, krijgt hij de wind van voren. Er volgen intimidaties, lichamelijke bedreigingen en chantage, alles met het doel Tessa en haar moeder er toe te dwingen om hun huis te verkopen. De situatie bereikt een climax als mama door een zogenaamd ongeluk in het ziekenhuis terechtkomt en Tessa ontvoerd dreigt te worden. Tessa en haar vriendje zijn erachter gekomen dat de schooldirecteur en de makelaar samen plannen hebben. Ze proberen de twee te ontmaskeren.

De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op en slepen de lezer mee. Sommige situaties zijn wel wat dik aangezet en de ontknoping levert niet de climax op die je verwacht, maar dit neem…Lire la suite
Tessa en haar moeder wonen in het bos. Een projectontwikkelaar heeft zijn oog op hun terrein laten vallen en probeert op vele slinkse manieren hen uit het huis te krijgen. Met de hulp van een groep mannen die in de vakantie cowboy spelen in de buurt en ook bedreigd worden, weten Tessa en haar vrienden de projectontwikkelaar te ontmaskeren. Spannend verhaal, met vaart verteld in korte hoofdstukken en veel dialoog. Enkele zwartwitillustraties in gewassen inkt, ruime bladspiegel, gekleurde omslagillustratie. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions