Livre
Néerlandais

Mijn papa is fantastisch

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Papa is fantastisch, een reus en soms een griezel maar toch de beste die bestaat. Prentenboek van Roald Dahl. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Papa
Titre
Mijn papa is fantastisch
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My dad is fantastic
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, 2022
[16] p. : ill.
ISBN
9789026160738 (hardback)

Commentaires

Een boek van Roald Dahl is altijd een feestje. Zo ook deze tweede druk van een kartonnen prentenboek over papa's. Er is ook een prentenboek over mama’s.* Papa is fantastisch, hij is lief, slim en aardig. Hij is ook heel groot, wel zeven huizen hoog. Soms laat hij me brullen van het lachen. Hij kan prachtige verhalen vertellen, maar hij kan ook een echte griezel zijn. Toch is hij de beste papa die er bestaat. De tekst in dit boek is een geheel, op rijm geschreven en gaat over een papa. De bijpassende illustraties laten verschillende papa’s zien. De illustraties van Quentin Blake zijn gebaseerd op de personages uit de verhalen van Roald Dahl, bijvoorbeeld: Meneer Vos, de GVR, Huppeldepup en Meneer Griezel. Een fijn boek om samen te lezen en te bekijken. Vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Ga…En lire plus sur Wikipedia