Livre
Néerlandais

Fietsboek Belgische kust : voor elke kustgemeente de mooiste fietsroute

Fietsboek Belgische kust : voor elke kustgemeente de mooiste fietsroute

Dans la série:

De Vlaamse kustregio leent zich uitstekend om al fietsend verkend te worden: prachtige natuur, gezellige gemeentes, uitnodigende terrassen, gezonde lucht en steevast een vlak parcours.
Alleen de wind heb je soms tegen. In deze gids wijst Knooppunter je de weg naar het mooiste wat de Belgische kust te bieden heeft.

Als extraatje gidst de Beau-Séjourroute je langs alle plekk

Titre
Fietsboek Belgische kust : voor elke kustgemeente de mooiste fietsroute
Auteur
Patrick Cornillie 1961-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2021
199 p. : ill.
ISBN
9789401477772 (hardback)

Commentaires

Tien fietstochten plus verkorting en een bonusroute langs de Belgische kust van Knokke tot De Panne, van 20-55 km. De bonustocht gaat langs filmlocaties van de Vlaamse thrillerserie ‘Beau Séjour’. Het knooppuntensysteem en downloads van pdf, knooppuntenkaartjes en GPX worden helder uitgelegd. Per kustplaats een introductie, een overzichtskaart, info over afstand, parkeren, parcours, aard van de weg, websites, telefoonnummers en ‘hapje en tapje’ met estaminet, bar, brasserie etc. De route wordt per etappe beschreven en ook in de foto’s van landschappen, horeca, kunst etc. staat duidelijk aangegeven waar op de route deze bezienswaardigheden zich bevinden. In groene kaders persoonlijke tips van de auteur, culinaire en culturele tips, historische weetjes. Achterin zitten uitneembare knooppuntenkaartjes. Er is veel aandacht voor de horeca en andere “toffe stopplaatsen” en de gids is prettig geschreven: “Het is er zo stil dat je als fietser hoopt dat je remmen niet gaan piepen”. Het nodigt …Lire la suite