Livre
Néerlandais

Het spookt in dit huis

Oliver Jeffers (auteur), Mirjam Hoekstra (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
In een oud landhuis gaat een meisje (ik-persoon) op zoek naar spoken. Ze loopt door het hele huis, maar ziet ze nergens. Zie jij ze wel? Vrij groot langwerpig prentenboek met een getekend meisje op zwart-witfoto's en tussenpagina's van kalkpapier. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
Het spookt in dit huis
Auteur
Oliver Jeffers
Traducteur
Mirjam Hoekstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
There's a ghost in this house
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022
[44] p. : ill.
ISBN
9789026161858 (hardback)

Commentaires

Een meisje (ik-persoon) verwelkomt je in een 18-eeuws landhuis. Ze heeft gehoord dat er een spook in het huis is te vinden. Ze kijkt in de hal, in de woonkamer, in de eetkamer, onder de trap, in de badkamer, in de bibliotheek, op zolder en zelfs in de schoorsteen. Maar ze ziet nergens een spook. Het getekende meisje, kenmerkend voor de stijl van Jeffers, is afgebeeld op duistere zwart-wit foto’s van het interieur op elke linkerpagina. De summiere tekst staat op elke witte rechterpagina en is getekend in een groot Times-lettertype. Het verrassingselement wordt veroorzaakt door de transparante kalkpapieren pagina’s ertussen met getekende witte spookjes erop. Ze zijn aandoenlijk en verstoppen zich giechelend achter het bed, in de hal en kijken mee in de spiegel. Dit groot formaat langwerpig prentenboek zal voor urenlang heen- en terugbladerplezier zorgen, zodat je het interieur met en zonder spookje ziet. Het betrekt kinderen bij het verhaal, omdat zij meer zien dan het personage. Invent…Lire la suite

Het spookt in dit huis

Een meisje verwelkomt ons in haar grote maar oude huis. Ze heeft opgevangen dat er spoken zouden leven in haar huis. Daarom vraagt ze jouw hulp om mee op zoek te gaan naar die spoken want zij heeft er nog eentje ontmoet …Oliver Jeffers vertelt met woorden en beelden dit grappig verhaaltje. Hij maakt gebruik van collages: hij combineert foto’s van een oude statige huizen en eigen tekeningen. Alle beelden worden weergegeven in grijstinten behalve het meisje zelf. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. Omdat de gebruikte foto’s duidelijk al wat leeftijd hebben, lijk je telkens bij het omslaan van een pagina het stof te doen opwaaien. Door de melkachtige bladzijden die tussen bladen zitten, wordt dat effect versterkt. Voor een schijnbaar eenvoudig verhaaltje is er goed nagedacht over elk detail.De beperkte tekst is gedrukt in een vrij groot lettertype. De font is duidelijk maar heeft tegelijk ook iets spookachtigs. Wederom: de sfeerschepping zit ontz…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur