Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De zon is ook een ster

Nicola Yoon (auteur), Esther Ottens (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
De wegen van Natasha en Daniël (allebei ca. 18 jaar, afwisselend ik-figuur) kruisen elkaar in New York op de dag dat Natasha zal worden uitgezet naar Jamaïca. Daniël probeert haar ervan te overtuigen dat ze een gezamenlijke toekomst hebben. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Verliefdheid
Titre
De zon is ook een ster
Auteur
Nicola Yoon
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The sun is also a star
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
326 p.
ISBN
9789045120607 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Natasha (ca. 18) is illegaal en zal door een stommiteit van haar vader aan het eind van de dag met haar familie worden uitgezet naar Jamaica. Ze is fan van wetenschap en feiten, gelooft niet in het lot en al helemaal niet in liefde. Daniël (ca. 18) schrijft gedichten en is een dromer, maar zal zijn dromen opgeven en chirurg worden, zoals zijn ouders willen. Toevallig kruisen de wegen van Natasha en Daniël elkaar op Natasha’s laatste dag in New York. Daniël ziet door Natasha een andere toekomst voor zichzelf, met haar erin. De vraag is echter of hij haar kan overtuigen van een gezamenlijke toekomst en van hun liefde. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken die afwisselend door Natasha en Daniël in de ik-vorm verteld worden. Ook zijn er korte hoofdstukken die de achtergrond van het verhaal verduidelijken. Ontroerend verhaal met veel humor, in een mooie stijl, met een verrassend einde. De personages zijn zeer geloofwaardig en menselijk. Tweede vertaalde roman van de Jamaicaanse schrij…Lire la suite

De zon is ook een ster

Natasha en Daniël zijn New Yorkers en voor elkaar volstrekt onbekenden tot op de dag dat Natasha uitgezet wordt. Is het toeval of is het het lot dat deze twee net nu samenbrengt? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen? Natasha gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica. Daniël, een jongen met Koreaanse roots, heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, met haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.De hoofdpersonages in dit verhaal zijn allebei ongeveer achttien jaar oud. Ze staan allebei aan de denkbeeldi…Lire la suite

À propos de Nicola Yoon

Nicola Yoon, née en 1972 en Jamaïque, est une auteure américano-jamaïcaine, surtout connue pour avoir écrit le roman pour jeunes adultes Everything, Everything en 2015, un best-seller du New York Times qui a été adapté en film en 2017, sous le même titre Everything, Everything. En 2016, elle a publié The Sun is Also a Star.

Biographie

Nicola Yoon a grandi en Jamaïque où elle a passé une grande partie de son enfance ensuite, elle a déménagé à Brooklyn, à New York aux États-Unis ,. Elle s'est spécialisée en génie électrique en premier cycle à l'Université Cornell. Après avoir obtenu son diplôme, elle a suivi une formation dans le programme de maîtrise en création littéraire au Emerson College,.

Avant la publicatio…En lire plus sur Wikipedia