Daisy
Néerlandais

De wraak van ridder Piepus

Marc De Bel (auteur), Christel Hoevelinck (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
In het Biezebos wonen kleine wezens, de Boeboeks. Ze ruimen het afval in het bos op, zodat er geen dieren dood gaan. Maar dan dumpt meneer Snootman al zijn afval. Piepel heeft een plannetje om wraak te nemen.
Sujet
Milieu, Afval
Extra subject
Luisterboeken (Daisy)
Titre
De wraak van ridder Piepus
Auteur
Marc De Bel
Narrateur
Christel Hoevelinck  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Durée
3:34
Éditeur original
Van Halewyck
Note
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Commentaires

In het Biezebos wonen kleine wezens, de Boeboeks. Ze zijn zo groot als een vuist. Hoewel ze klein zijn, zijn ze heel slim en dapper! Ze maken met elkaar de natuur van het Biezebos schoon. Ze ruimen het plastic en vuilnis op waaraan de dieren dood kunnen gaan. Wanneer meneer Snootman al zijn afval dumpt, nemen de dieren hem gigantisch te pakken met spetterpoep. Tot slot vieren ze met elkaar het Zonnewendefeest. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Vlaanderen Mooi, een organisatie die in actie komt tegen zwerfvuil en afval wat overal gedumpt wordt. Het verhaal bevat veel fantasie-elementen, maar laat tegelijkertijd zien dat kleine daden een groot resultaat kunnen hebben. Met elkaar kunnen we een hoop bereiken als het gaat om de vervuiling van de natuur. Hierdoor worden veel dieren gered van een vroegtijdige dood. Het bijbehorende werkschrift bij dit boek is te downloaden op de website van Mooimakers (http://mooimakers.be/wat-kan-jij-doen/school). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar,…Lire la suite

De wraak van Ridder Piepus

Met dit boek komt er een vervolg binnen de 'Boeboeks-reeks' van Marc De Bel. Het verhaal werd geschreven in opdracht van Mooimakers, een Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten. Je kunt ook een lesmap downloaden om in de klas aan de slag te gaan rond het thema.Fijn dat er initiatief wordt genomen om een boek te schrijven op maat van jongeren, om hen te informeren over het belang van de natuur en hoe we deze kunnen onderhouden. Maar tijdens het lezen wordt het vrij snel duidelijk dat het boek geschreven werd met deze vooraf bepaalde boodschap. Dit zorgt ervoor dat het verhaal — opgebouwd rond leuke figuurtjes en gebeurtenissen — soms toch belerend overkomt. Sommige zinnetjes zoals: “Vergeet niet Pierre: de Kracht schuilt in het Kleine” en “Maar vele kleintjes maken een groot.” dragen bij aan dit betuttelende gevoel.

Hopelijk heeft het wel het bedoelde effect en vallen kinderen niet over het al te zwart-witte karakter van het verhaal.


Suggestions