Livre
Néerlandais

Karel gaat naar school

Liesbet Slegers (auteur)

Karel gaat naar school

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Karel gaat voor het eerst naar school. Eerst wil hij niet dat mama weggaat, maar al snel maakt hij een vriendje en heeft hij veel plezier. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Karel gaat naar school
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
9789044805871 90-448-0587-8

Plusieurs formats:

Commentaires

Karel is bekend van vele prentenboeken voor peuters, o.a. over zijn opa en de bibliotheek. In deze uitgave vertelt Karel over zijn eerste schooldag. Zijn moeder brengt hem en als ze weggaat, komen de tranen. Maar als de juf een grappig poppenkastverhaal vertelt, is het verdriet verdwenen. Inmiddels heeft Karel al vriendschap gesloten met Ali. Samen beleven ze van alles tijdens de eerste schooldag en veel te gauw is het al tijd om naar huis te gaan. Alles aan dit boekje is stevig: het omslag met afgeronde hoeken, de gladde, gelamineerde bladzijden en ook de illustraties. Fors en gekleurd beperken ze zich tot de essentie van de weergegeven situaties. De tekst, in een duidelijke schrijfletter, heeft op elke bladzijde een andere kleur als achtergrond. Een herkenbaar verhaal voor peuters die bv. naar de peuterspeelzaal of voorschool gaan. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Karel gaat naar school

Karel, de door Liesbet Slegers getekende peuter uit de Clavis-reeks gaat voor het eerst naar school. Hij maakt er kennis met zijn juf, zijn klas en wil eigenlijk toch liever mee naar huis terug. Dat gaat niet, dus blijft hij in een klas met heel veel lawaai, huilend, zonder mama. Naast hem zit een zwart jongetje dat net als hij huilt. Na een poppenkastverhaal, een oefening in het vouwen en het drinken van melk met een rietje, klaart de wereld zowel voor Karel als voor zijn buurjongetje Ali al heel wat op. Bij het afscheid nemen zwaait hij iedereen enthousiast uit en ziet hij de nieuwe schooldag blij tegemoet. Dit deel over Kareltje geeft de eerste schooldag realistisch weer. De illustraties, kleurrijke vlakken omlijnd door zwarte lijnen, vullen als kleine schilderijen het blad. Ook de tekst kreeg een achtergrondkleur mee. Mooi is de wijze waarop de jonge peuter tussen de benen van de volwassenen wordt weergegeven. Pas in de klas, temidden van zijn leeftijdsgenoten, ziet hij alles weer…Lire la suite

Suggestions