Livre
Néerlandais

Kaatje in het vliegtuig

Liesbet Slegers (auteur)

Kaatje in het vliegtuig

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Kaatje gaat op vakantie met het vliegtuig! Op het vliegveld is het heel druk. Bij het opstijgen en het landen krijgt Kaatje even een kriebel in haar buik. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Kaatje in het vliegtuig
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824049 (hardback)

Commentaires

Kaatje heeft zin in de vakantie. Met mama en papa gaat ze op reis met het vliegtuig en dus stopt ze van alles in haar koffertje. Natuurlijk gaat ook konijn mee. Kaatje moet lachen om het gekke gekriebel in haar buik als het vliegtuig omhoog gaat. Ze krijgt lekkere dingetjes van de lieve mevrouw in het vliegtuig en Kaatje geeft haar een tekening als ze uitstapt. Nu is ze in een ander land en kan de vakantie beginnen. Het vliegtuig brengt haar dan binnenkort weer veilig naar huis. Vierkant peuterboekje uit de uitgebreide serie over Kaatje, waar het plezier van het vliegavontuur vanaf spat. In felgekleurde, grofgeschilderde en zwart omrande kaders staat aan de ene kant de tekst en op de andere pagina de bijpassende, los geschilderde illustratie in heldere kleuren, waar soms op een speelse manier bijvoorbeeld een wolk uit het kader piept. Op de schutbladen verwijzen beweeglijke koffertjes vast vooruit. De manier waarop de schrijfster de onbevangenheid van Kaatje en ook haar peutergevoelig…Lire la suite

Kaatje in het vliegtuig

Kaatje gaat met mama en papa voor het eerst met het vliegtuig op vakantie. Op een eenvoudige, chronologische manier vertelt de auteur hoe Kaatje dit beleeft. Vakantie doet denken aan zon, zee, strand en plezier. En dat straalt ook van dit boek af. De prenten zijn heel kleurrijk en vrolijk, in de typische Slegers-stijl. Dit boek is zeker bruikbaar in een peuter- of kleuterklas om het thema aan te kaarten. Of om als ouder de eerste vliegervaring van je kind te helpen voorbereiden.

Fijn materiaal om mee te werken, maar geen hoogvlieger.


Suggestions