Livre
Néerlandais

Alberts boom

Jenni Desmond (auteur), Jesse Goossens (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Beer Albert kruipt na zijn winterslaap weer in zijn favoriete boom. Maar dan hoort hij de boom huilen. Albert en zijn dierenvrienden proberen van alles om de boom te troosten. Dan doet Albert een verrassende ontdekking. Prentenboek met sfeervolle illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Alberts boom / tekst en illustraties Jenni Desmond ; vert. Jesse Goossens
Auteur
Jenni Desmond
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Albert's tree
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, © 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789047707622 (hardback)

Commentaires

De winterslaap van beer Albert is voorbij en hij gaat naar zijn lievelingsboom in het bos. Maar als hij hem weer gevonden heeft, is de boom aan het huilen. Albert weet niet wat hij moet doen om de boom weer gelukkig te maken. Met de hulp van andere dieren uit het bos probeert hij van alles, zoals het graven van kuilen op advies van een konijn. Maar niets helpt totdat Albert een ontdekking doet. De bladzijden van dit prentenboek zijn volledig gevuld met tekeningen van de zachtaardige beer en zijn dierenvrienden. De natuurgetrouwe kleuren en de duidelijke gezichtsuitdrukkingen van de dieren maken dat het verhaal tot leven komt. De pratende dieren zijn aantrekkelijk voor kleuters aan wie voorgelezen wordt. De kleine extra regels tekst die bij de dieren zijn geplaatst als tekstballonnen, zijn subtiel en creëren een luchtige sfeer. De voor te lezen tekst bestaat daarnaast uit korte zinnen en is gemakkelijk te begrijpen. Op de schutbladen staan ook fraaie tekeningen, waarop meer te zien is …Lire la suite

Alberts boom

Na een lange winterslaap trekt Albert de beer naar zijn favoriete boom. Die boom is immers heerlijk om lekker in te luieren. Alleen huilt de boom deze keer en wat Albert en zijn vrienden Kariboe en Konijn ook proberen, troosten lukt maar niet. Ten einde raad besluit Albert de boom een dikke knuffel te geven en dan komt de aap uit de mouw, of beter het uiltje uit de boom. Wanneer de misverstanden uit de weg zijn geruimd, gaan beide dieren dan maar lekker dutten in hun gezamenlijke lievelingsboom. Eind goed, al goed.Een eenvoudig verhaaltje, maar in zijn eenvoud mooi gebracht. De tekeningen zijn simpel doch aantrekkelijk en de emoties van de knuffelbare beer en zijn vrienden zijn duidelijk af te lezen. Ook de subtiele 'tekstballonnetjes' die her en der opduiken, tillen het ietwat banale verhaaltje toch naar een iets hoger niveau. Lief prentenboek dus over een ontluikende vriendschap. Ook prima geschikt om voor te lezen voor het slapengaan.