Livre
Néerlandais

Marcs grote gevaarlijke tanden

Jarvis (auteur), Jesse Goossens (traducteur)

Marcs grote gevaarlijke tanden

Public cible:
3-5 ans et plus
Alligator Marc doet niets liever dan alle dieren in het oerwoud bang maken met zijn grote gevaarlijke tanden. Vrienden heeft hij niet. Maar Marc heeft een geheim: elke avond doet hij zijn tanden uit… Prentenboek met grappige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Marcs grote gevaarlijke tanden
Auteur
Jarvis 1985-
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Alan's big scary teeth
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789047707134 (hardback)

Commentaires

Alligator Marc jaagt iedereen in het oerwoud de stuipen op het lijf. Hij is trots op zijn grote, gevaarlijke tanden en ziet er angstaanjagend uit. ’s Avonds keert hij telkens tevreden terug naar zijn huis in het moeras en… neemt zijn valse gebit uit. Wanneer de dieren dat grote geheim ontdekken, verandert alles. Dit prentenboek is levendig en verrassend. Marc is een zelfingenomen alligator die maar in één ding goed is: iedereen bang maken. Hij heeft dan ook geen vrienden. Als hij noodgedwongen leert om zich aan te passen en andere dingen te doen, maakt hij ook vrienden. De paginavullende illustraties, gemaakt in een gemengde techniek, zijn kleurrijk en uitermate grappig. Marc is een stoere, karaktervolle alligator en ook de andere dieren zijn levendig en expressief geschilderd. De tekst blijft vrij nuchter en dat maakt de combinatie met de illustraties, de uitroepen die erin voorkomen en de wisselende typografie juist geestig. Een heerlijk kijk- en voorleesboek vanaf ca. 4 jaar.

Marcs grote gevaarlijke tanden

Marc is een krokodil, of liever ‘alligator’. Hij komt uit een familie vol Buitengewoon Gevaarlijke alligators. Het beeld laat hier wat anders zien dan de tekst: Marc heeft weliswaar grote, glimmende, scherpe tanden, maar hij ligt gelukzalig op zijn rug, een brede glimlacht op zijn brede bek die er helemaal niet zo vreselijke uit ziet.

Het liefste wat Marc doet, is iedereen in het oerwoud de stuipen op het lijf jagen. Hij vindt zichzelf daarin erg goed. De kikkers, apen, papegaaien en andere dieren vinden dat minder fijn, maar wat kunnen ze doen? Dan ontdekt Barry Bever het geheim van Marcs fcherpe fnijderf en erger nog, hij steelt dat geheim. Meteen is Marc zo mak en hulpeloos als een lammetje. De andere dieren lachen hem uit en Marc zou wel door de grond willen zinken van schaamte. Als hij dikke tranen huilt (geen krokodillentranen), krijgen de andere dieren medelijden. Ze zullen hem zijn geheim teruggeven, maar op één voorwaarde. Marc stemt toe en al gauw blijkt hij zi…Lire la suite

À propos de Jarvis

Jarvis peut désigner :

Patronyme

Jarvis est un nom de famille notamment porté par :

 • Aaron Jarvis (1986-), joueur anglais de rugby à XV ;
 • Adrian Jarvis (1983-), joueur anglais de rugby à XV ;
 • Ann Jarvis (en) (1832-1905), personnalité américaine de la Guerre de Sécession, mère de Anna Jarvis ;
 • Anna Jarvis (1864-1948), à l'origine du jour férié de la fête des mères aux États-Unis, fille de Ann Jarvis ;
 • Calum Jarvis (1992-), nageur britannique ;
 • Chris Jarvis (1980-), acteur et danseur anglais ;
 • Clifford Jarvis (1941-1999), batteur de jazz américain ;
 • Cosmo Jarvis (1989-), chanteur et acteur britannique ;
 • Dan Jarvis (1972-), militaire et homme politique britannique ;
 • DeForest Jarvis (1881-1966), médecin américain ;
 • Douglas Jarvis (1955-), joueur canadien de hockey sur …En lire plus sur Wikipedia