Livre
Néerlandais

Ik ben de sterkste!

Jan De Kinder (auteur)

Ik ben de sterkste!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kleine Big vindt zichzelf supersterk. Veel sterker dan grote Olifant. Hij weet zeker dat hij Olifant met één hand kan optillen en daagt hem uit. Prentenboek met grappige, expressieve illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Sterk zijn
Titre
Ik ben de sterkste!
Auteur
Jan De Kinder
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789058389251 (hardback)

Commentaires

Voor zijn nieuwste prentenboek vertrekt Jan De Kinder vanuit een even eenvoudig als herkenbaar verhaalgegeven: Big waant zich de sterkste en durft zelfs een krachtmeting met Olifant aan te gaan. Het resulteert in enkele humoristisch uitgewerkte, maar tot mislukken gedoemde pogingen om de tientonner op te tillen. Met behulp van de goedmoedige kolos slaagt Big uiteindelijk toch in zijn opzet. Vooral die verrassende wending weet te overtuigen.
Prentenboeken en (dieren)verhalen die vertrekken vanuit de hoog gegrepen ambities van een opschepper zetten de praatjesmaker graag in zijn hemd om meteen ook een wijze les mee te geven. Of ze laten de parvenu in kwestie via een list zijn doel bereiken. De Kinder laat de tegenstander echter een geslaagde oplossing bedenken, waardoor Big in zijn waarde erkend wordt, terwijl de omstaanders (en met hen jonge kinderen) de clou doorzien.
In zijn illustraties beperkt De Kinder zich tot robuuste figuren tegen een sobere achtergrond. De combinatie…Lire la suite
Big loopt zelfverzekerd rond en laat zijn spierballen zien. Hij voelt zich echt heel sterk. Sterker nog dan grote Olifant, maar deze lijkt niet zo geïnteresseerd te zijn in Bigs uitlatingen. Als Big aandringt op een krachtmeting, stemt Olifant goedmoedig in. Sfeervol prentenboek over een kleine, vindingrijke opschepper. De sobere illustraties – uitgevoerd in een gemengde techniek van verf en krijt – hebben een expressieve uitstraling en beslaan telkens een dubbele pagina. Vooral Olifant is met krachtige lijnen neergezet en op sommige afbeeldingen streperig ingekleurd met allerlei tinten grijs, wat een dynamisch effect geeft. Kleine Big steekt er met zijn heldere kleuren goed bij af. De beknopte tekst staat op wisselende lege kleurvlakken in de afbeeldingen. Het gebruikte lettertype is vetgedrukt en uitroepen zijn in grotere, rode letters geschreven. Het verhaal is in dialoogvorm – met korte zinnen – en vooral Big voert het hoogste woord. Een vriendelijk, humoristisch en karakteristiek…Lire la suite

Ik ben de sterkste!

In dit lieve prentenboek gaat een biggetje aan de slag om te bewijzen aan de olifant dat hij eigenlijk de sterkste is, al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. De eenvoud van het verhaal met weinig tekst wordt door de subtiele prenten perfect aangevuld. De verhoudingen worden uitvergroot en er worden verrassingseffecten gecreëerd door niet op elk blad letterlijk te zeggen wat er gaat gebeuren. Jan de Kinder is geen debutant en dat wordt in dit boek wel duidelijk. Het kleurgebruik doet redelijk braaf aan (de achtergronden zijn zachtroze, inderdaad...van het biggetje), het verhaal dat de prenten vertellen, is dat eigenlijk niet. Daardoor ontstaat er toch weer een evenwicht. Humoristisch en aandoenlijk prentenboek dat menig kind zal doen schaterlachen.