Livre
Néerlandais
Titre
Mevrouw Wit Konijn
Auteur
Gilles Bachelet
Traducteur
Edward van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Madame le Lapin blanc
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789059085190 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Bedenken hoe het verdergaat met personages buiten het verhaal waarin ze voorkomen, hen familieleden of vrienden geven en nieuwe avonturen laten beleven, is een prettige bezigheid. Soms levert het zelfs een schitterend nieuw boek op. Mevrouw wit konijn laat ons kennismaken met de echtgenote van het witte konijn uit Alice in Wonderland. Gilles Bachelet geeft het konijn uit het verhaal van Lewis Carroll een eigen leven en wat we over hem te weten komen, is niet zo fraai.
Mevrouw Wit Konijn is een rijzige dame in een victoriaanse jurk. Haar drukke gezin maakt haar vaak wanhopig. Wanneer ze eindelijk een moment heeft voor haar geliefde dagboek, klinken haar notities niet vrolijk: ‘zorgen’, ‘problemen’ en ‘spaarzame momenten van geluk’, schrijft ze. Ze heeft het dan over haar man die thuis nooit een hand uitsteekt en de zorgen over de kinderen. Oudste dochter Beatrix wil topmodel worden en is een lastige eter. De tweeling Gilbert en George heeft onhygiënische trekjes, er …Lire la suite
In haar dagboek doet mevrouw Wit Konijn, de vrouw van de gestreste meneer Wit Konijn uit het beroemde Alice in Wonderland, verslag van hoe zij tegen haar leven aan kijkt en hoe een ‘normale’ dag er voor haar uitziet. Op een uitermate humoristisch wijze worden de kinderen van het gezin getypeerd met al hun bijzonderheden. En ook de kat, die zij liever kwijt was, maar uiteindelijk toch geadopteerd wordt. En dan komt er ook nog zomaar een meisje waarvan vader Konijn vindt dat ze wel een goede babysitter zou zijn, maar zij verandert steeds van grootte. Het dagboek is in een uitermate toegankelijke en tegelijkertijd literaire stijl geschreven en als lezer leef je helemaal mee met moeder Konijn. Op de paginagrote illustraties is erg veel te ontdekken, vooral voor wie Alice in Wonderland heeft gelezen. Bij herhaald kijken zullen steeds personages uit dat verhaal, maar ook uit andere Engelstalige klassiekers, opvallen. Kleuters zullen deze verwijzingen niet opvallen, maar toch van de illustra…Lire la suite

Mevrouw Wit Konijn

Wanneer ik aan het verhaal 'Alice in Wonderland' van Lewis Caroll denk, dan komt me meteen het beeld van het hollende konijn voor ogen: altijd gehaast, maar vaak te laat op zijn werk in het paleis van de Hartenkoningin. En nu blijkt dat Meneer Wit Konijn getrouwd was met ... Mevrouw Wit Konijn. Bovendien had hij, zoals dat hoort bij konijnen, een fameuze kroost. Dat dit zo lang geheim is gebleven! Gelukkig had de Franse auteur-illustrator Gilles Bachelet een schitterend idee: in een groot formaat prentenboek schreef hij op wat Mevrouw Wit Konijn aan haar dagboek had toevertrouwd. Zo bezorgt hij haar meteen eeuwige roem en wij komen wat meer te weten over dit konijnengezin. We vernemen dat dochter Beatrix, na lang wikken en wegen, besluit om topmodel te worden. Om die reden let ze overdreven op haar gewicht en weigert ze zelfs de lekkerste hapjes, zoals wortelcupcakes of wortelfrietjes. Hilarisch is de dubbele pagina met alle recepten uit het kookboek van Mevrouw Wit Konijn ('100 manie…Lire la suite

MEVROUW WIT KONIJN (6+) VAN GILLES BACHELET

Iedereen herinnert zich wel de immer gehaaste Meneer Wit Konijn uit Alice in Wonderland. Maak nu kennis met Mevrouw Wit Konijn en haar dagdagelijkse beslommeringen in het gelijknamige boek van Gilles Bachelet.

De oudste dochter wil fotomodel worden en eet niets meer, zelfs niet als mevrouw alle recepten probeert uit ‘101 manieren om wortels te bereiden’. Ook de andere 5 kinderen hebben hun hebbelijkheden.

De grote humorvolle prenten vormen ware zoekplaten, een uitdaging voor kind en volwassene. Kortom, een lees- en kijkervaring waarbij u zeker eens moet glimlachen.

À propos de Gilles Bachelet

Gilles Bachelet est un auteur et illustrateur français de littérature jeunesse né le 5 septembre 1952 à Saint-Quentin.

Biographie

Né en 1952 dans l’Aisne, Gilles Bachelet passe les premières années de son enfance près d’Oloron-Sainte-Marie, dans les Pyrénées. En 1971, il s’inscrit en Faculté d’arts plastiques à Paris tout en préparant le concours de l’École nationale supérieure des arts décoratifs. Il y passera cinq ans avec une parenthèse de quelques mois en tant que directeur artistique dans un bureau d’études à Téhéran. À partir de 1977, il commence à démarcher la presse. Son premier travail sera une couverture pour le magazine L'Expansion. Les commandes affluant, il quitte les Arts Déco (sans diplôme) pour le monde du travail.

Depuis, il exerce la profession d’illustrateur indépendant po…En lire plus sur Wikipedia