Livre
Néerlandais

De drie musketiers

Geronimo Stilton (auteur), Alexandre Dumas (antécédent bibliographique), Giovanni Basile (dessinateur)
Muis D'Artagnan is op weg naar Parijs om lid te worden van de Muisketiers, de speciale elitegroep van de koning. Al snel beleeft hij allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De drie musketiers / oorspr. tekst van Alexandre Dumas ; vrij bew. door Geronimo Stilton
Auteur
Geronimo Stilton
Antécédent bibliographique
Alexandre Dumas 1802-1870 (père)
Dessinateur
Giovanni Basile
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
I tre Moschettieri
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2009
211 p. : ill.
ISBN
9789054613954 (hardback)

Commentaires

In het Geronimo Stilton-verhaal De drie musketiers kruipt de wereldbekende muis in de huid van de jonge D'Artagnan. De klassieker van Alexander Dumas wordt door Geronimo Stilton op die manier vrij bewerkt. Even uitleg over de bekende roman van Dumas. De drie musketiers Porthos, Athos en Aramis sluiten vriendschap met de moedige, maar jonge D'Artagnan. Die wil op zo kort mogelijke tijd bewijzen dat hij het waard is om musketier te worden. Het verhaal staat bol van de duels, de manier om gerechtigheid te laten geschieden in het bruisende Frankrijk van de 17e eeuw. Er zijn twee grote machten in Frankrijk. Aan de ene kant kardinaal Richelieu met zijn persoonlijke lijfwachten en aan de andere kant kapitein Tréville van de Koninklijke wacht (zeg maar de musketiers). Voor de schone schijn werken ze samen tegen de vijanden van hun land, maar in het geniep kan de kardinaal het niet laten om snode plannen te smeden. De jonge D'Artagnan komt terecht tussen twee vuren en dit zorgt voor vel…Lire la suite
Bewerking van de literaire klassieker 'De drie musketiers' van Alexandre Dumas. Hoofdpersoon muis D'Artagnan is op weg naar Parijs om lid te worden van de Muisketiers, de speciale elitegroep van de koning. Al snel beleeft hij allerlei avonturen waarbij hij geholpen wordt door de drie Muisketiers, Porthos, Athos en Aramis. Deze vrije navertelling is aantrekkelijk vormgegeven. De heldere, kleurige illustraties zijn cartoonesk en paginagroot. De bladspiegel is speels en uitnodigend met een tekst waarin woorden af en toe in een andere kleur of lettertype zijn afgedrukt. Dit maakt het minder geschikt voor kinderen die dyslectisch zijn of anderszins moeite hebben met lezen. Maar weer extra leuk voor kinderen die niet snel naar een boek grijpen. Ze moeten wel het gebruik van moeilijke woorden, zoals 'verexcuseren', 'kompanen' en 'immens', voor lief nemen. Deze uitgave staat op naam van Geronimo Stilton, muis en uitgever. In werkelijkheid is dit een merknaam, waaronder al meer dan negentig bo…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est…En lire plus sur Wikipedia