Livre
Néerlandais

Heksenfee

Brigitte Minne (auteur), Carll Cneut (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Fee Rozemarijn vindt feee͏̈n saai omdat ze zo zoet en netjes zijn. Ze wil liever een heks zijn en vertrekt tegen moeders wil naar het heksenbos. Prentenboek met kunstzinnige prenten in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Feeën, Heksen
Titre
Heksenfee / Brigitte Minne ; met prenten van Carll Cneut
Auteur
Brigitte Minne
Dessinateur
Carll Cneut
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[36] p. : ill.
ISBN
90-5838-016-5

Commentaires

Heksenfee / Brigitte Minne & ill. Carll Cneut

Een mooi verzorgde uitgave, in een stijlvolle typografie en met prachtige tekeningen van Carll Cneut is Heksenfee geschreven door Brigitte Minne. Minne heeft de lat ditmaal hoger gelegd, ze schrijft zuiverder en pittiger dan ik van haar gewend ben.

Het feeënkind Rozemarijn woont met haar moeder in een luchtkasteel (waarom moet dat toch weer gouden torentjes hebben?) op wolken. Maar feeën vindt ze saai. Die moeten altijd netjes en lief en discreet zijn. Rozemarijn wil liever rolschaatsen en ravotten en ondeugend zijn als een heks. Dus trekt ze naar het heksenbos, waar de heksen haar liefdevol opvangen en haar een boel trucs leren. Het ziet er eerst naar uit dat moeder en dochter uit elkaar groeien, maar het komt toch tot een compromis - ze missen elkaar immers -, een prentenboek mag blijkbaar wel een klein beetje stout zijn, maar toch niet te veel. Moeder en dochter beginnen dan maar een Lat-relatie.

Een niet onaardig verhaal, al blijft het moeilijk een echt origineel heks…Lire la suite

Fee Rozemarijn woont samen met haar mama op een grote wolk in een luchtkasteel met gouden torentjes. Rozemarijn vindt feeën ontzettend saai: ze moeten lief en netjes zijn, zoete verhalen vertellen en zwaaien met hun toverstafje. Rozemarijn wil liever een heks zijn. Tegen de wil van haar moeder gaat ze naar het heksenbos. Ze heeft het er reuze naar haar zin. En nu is ze soms een fee, soms een heks. Ze is geen echte fee en ook geen echte heks: ze is een (heel gelukkige) heksenfee. Een wensvervullend sprookjesachtig verhaal voor kleuters. Het verhaal is geïllustreerd met prenten die driekwart van twee tegenoverliggende pagina's vullen. De achtergronden zijn veelal getamponneerd met verf. Het zijn niet de zoete tekeningen die je bij zo'n verhaal zou verwachten maar aparte, vrij strakke, artistieke tekeningen met hoofdzakelijk zachte kleuren roze, wit, mintgroen, geel en donkerrood en zwart. Ook de tekst wordt afwisselend op ondergronden van deze kleuren afgedrukt. De veelvuldig bekroonde …Lire la suite

Heksenfee

Rozemarijn is een fee, maar ze wil liever een heks zijn. Geen kraaknette jurkjes meer, zwaaien met een toverstaf en altijd lief zijn. Heks zijn is veel leuker. Heksen mogen wilde spelletjes spelen, vliegen op een bezem, varen in een bootje en stinken stinken. Mama wil eer niets weten van een heksendochter, maar draait uiteindelijk toch bij. De heks in Rozemarijn belooft ook om af en toe fee te zijn. Een echte heksenfee dus!

Een eenvoudig verhaal met zoveel waarheid: blijf jezelf! Het prentenboek verscheen al in 1999 maar werd in een herwerkte luxe-editie heruitgebracht. De tekst werd hier en daar aangepast, maar het verhaal werd volledig behouden. De liggende vorm werd staand. Er werd minder tekst per bladzijde gebruikt zodat het prentenboek wat dikker werd. Dit maakt dat je extra kan genieten van de prachtige illustraties van Carll Cneut.

Een absolute aanrader!


Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque