Als lezen moeilijk gaat

Niet iedereen leest even graag en gemakkelijk. Een aantal kinderen en jongeren hebben leesmoeilijkheden.

Niet iedereen leest even graag en gemakkelijk. Een aantal kinderen en jongeren hebben leesmoeilijkheden en dat kan verschillende oorzaken hebben: dyslexie, slechtziendheid of andere obstakels staan lezen in de weg. Ontdek wat de bib in petto heeft voor deze ‘moeilijke lezers’:

In de bib vind je de klassieke reeksen " makkelijk lezen" boeken,zoals bv ‘Zoeklicht’. We hebben ervoor gekozen om deze afzonderlijk op te stellen bij de boeken vanaf 9 jaar.

Ook hebben we een kleine collectie luisterboeken. Dat zijn boeken die worden ingelezen door professionals die weten hoe ze de aandacht van kinderen moeten vasthouden. Door het boek te lezen en tegelijk te luisteren naar het verhaal kan je al luisterend door het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk.

Naast de gewone luisterboeken, beschikt de bib ook over een mooi aanbod aan Daisy-luisterboeken. Zo’n boek heeft als voordeel dat u door het ‘boek’ kan bladeren, stukken opnieuw kan beluisteren, een bladwijzer plaatsen, sneller of net trager gaan enz. Een Daisy-boek beluistert u met een Daisy-speler, een toestel dat u kan ontlenen in de bib, maar kan u ook afspelen op uw computer met aangepaste software (gratis verkrijgbaar bij Luisterpunt en gratis te downloaden) en op uw MP3- speler (in dit laatste geval zijn niet alle functionaliteiten beschikbaar).

Tenslotte biedt de bib een kleine collectie groteletterboeken, met dank aan Luisterpunt. Deze boeken zijn gedrukt in lettertype Arial- 22 pt., speciaal voor kinderen die een leesbeperking hebben.

Meer info: https://www.ikhaatlezen.be/nl