De Wand

De Wand, de expositieruimte in de bib, beoogt een plek te zijn die de ontmoeting tussen publiek en een plaatselijk kunstenaar bevordert.

Vanaf juli aan de Wand:

MIEKE MICHIELS

Mieke Michiels stelt zichzelf en haar werken even voor:

De komende weken kan je op ontdekkingstocht gaan doorheen de bib. 20 schilderijen van me kunnen je hierbij leiden. Ik hoop dat ze jouw ziel kunnen beroeren, net zoals ze een glimp kunnen geven van stukjes van mijn ziel.

Hoewel creativiteit van jongs af aan in m’n bloed zit, heb ik pas sinds een 2tal jaar een bewust en actief creatieproces ontwikkeld, als deel van én als gevolg van een zoektocht naar mezelf.

Heel mijn actieve loopbaan werk ik met en voor mensen.
Steeds was ik gericht op anderen om hen te helpen en bij te dragen aan hun geluk. Van leefgroep- en gezinsbegeleiding, over horeca- en jeugdwerk tot teamcoach in de kinderopvang.

Zorg dragen voor anderen is mijn tweede natuur.
Maar zorg dragen voor mezelf was ik ergens op mijn pad uit het oog verloren. Met dit besef besloot ik om te leren mezelf graag te zien zoals ik ook anderen graag kan zien. De weg die ik volgde was anders dan voorheen: meer naar binnen gericht, écht leren voelen, voelen zonder denken. En vanuit die plek, kort bij mijn hart en ziel, ben ik beginnen creëren.

Mieke Michiels


Met deze selectie schilderijen als resultaat.

Je vindt 3 series terug:

 • Meditiation serie:
  Deze werken zijn tot stand gekomen vanuit meditatie.
  Niet de klassieke ‘ik zit op een kussentje’-manier, maar een vrije , diep-voelende meditatie waarbij ik uiting probeerde te geven aan gevoelens. Gevoelens die soms diep verborgen lagen, of andere die heel direct aanwezig waren.

   
 • Inspired serie:
  We ervaren de wereld om ons heen voornamelijk vanuit een mentaal standpunt. Zo missen we vaak de ziel, de essentie van de wereld rondom ons. Deze serie toont de inspiratie die ik kreeg van de wereld rond me heen wanneer je die beleeft vanuit je zintuigen ipv je denken.

   
 • Inner world serie:
  Deze serie is ‘lichter’, omdat ze ontstaan is vanuit mijn rijke fantasie en gevoelswereld én de ‘goesting’ om te creëren.

Laat gerust een boodschap achter in het gastenboek aan de inkom van de bib.