Boek
Engels

Sapiens : a brief history of humankind

Sapiens : a brief history of humankind

Planet Earth is 4.5 billion years old. In just a fraction of that time, one species among countless others has conquered it. Us. We are the most advanced and most destructive animals ever to have lived. What makes us brilliant? What makes us deadly? What makes us Sapiens? In this bold and provocative book, Yuval Noah Harari explores who we are, how we got here and where we're going. Sapiens is a
Extra onderwerp
Engelse taal
Titel
Sapiens : a brief history of humankind
Auteur
Yuval Noah Harari
Taal
Engels
Oorspr. taal
Hebreeuws
Oorspr. titel
Kizur toldot ha-enoshut
Editie
1
Uitgever
London: Vintage, 2014
X, 498 p. : ill.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Homo Deus : a brief history of tomorrow
ISBN
9780099590088 (paperback)
Andere talen:

Over Yuval Noah Harari

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daniel Naber

Yuval Noah Harari (uitgesproken als Joeval Noach Harari, Kirjat Ata, 24 februari 1976) is een Israëlisch historicus en futuroloog. Tot 2014 was hij een onbekende wetenschapper, gespecialiseerd in de geschiedenis van de middeleeuwen. Hij kreeg wereldfaam door drie boeken: Sapiens, Homo deus en 21 lessen voor de 21e eeuw.

Biografie

Harari werd geboren in Kirjat Ata en groeide op in een niet-gelovig Joods gezin. Hij studeerde van 1993 tot 1998 geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en specialiseerde zich in de militaire geschiedenis van de middeleeuwen. Harari behaalde in 2002 zijn PhD aan het Jesus College van de Universiteit van Oxford. Sinds 2005 is hij hoogleraar aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. In 2020 ontving hij een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel.

Zijn drie boeken: Sapiens, Homo deus en 21 lessen voor de 2…Lees verder op Wikipedia