Boek
Nederlands
Het kweken van groente en fruit in eigen moestuin, met recepten.
Onderwerp
Groenteteelt, Tuinieren
Extra onderwerp
groenten
Titel
Mijn moestuin
Auteur
Wim Lybaert Laurence Machiels
Taal
Nederlands
Editie
Herwerkte editie
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Manteau, 2017 | Andere uitgaven
367 p. : ill.
ISBN
9789022333648 (hardback)

Besprekingen

Een zeer uitgebreid boek over moestuinieren, geschreven door een in Vlaanderen bekende televisiepersoonlijkheid en auteur van tuinboeken. Wim Lybaert verhaalt vanuit zijn eigen ervaring en eigen moestuin. Samen met Laurence Machiels pakt hij het grondig aan en na een korte algemene inleiding volgt de informatie die zij in maanden rangschikten. In de maanden komen de groenten en vruchten en de werkzaamheden uitgebreid aan bod. Het kweken gebeurt op biologische wijze zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ook het kweken en gebruik van kruiden komt aan bod. Het boek is niet geschikt voor de ultieme beginner die voorzichtig een paar groenteplantjes wil kweken, maar wel voor degene die het goed wil aanpakken en een naslagwerk zoekt waarin heel veel te vinden is. Met kleurenfoto's, register en nuttige adressen. Herziene editie (oorspronkelijke uitgave 2013*) met 36 nieuwe 'groentefiches' (per soort informatie over planten, oogsten, bewaren) en moestuinkalender.

Over Wim Lybaert

Wim Emiel Nelly Lybaert (Brugge, 20 augustus 1968) is een Vlaams televisieprogrammamaker die zich gespecialiseerd heeft in lifestyle-programma's rond tuinbouw en groenteteelt.

Lybaert studeerde aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Hij volgde in Gent nadien enige tijd studies diergeneeskunde en fotografie. Uiteindelijk rolde hij in de job van televisiemontage en was betrokken bij de opstart van Focus TV in 1993, waarna hij ook actief was bij VT4 en langere tijd, van 1998 tot 2015, bij Woestijnvis zou werken. Zo werkte hij daar mee aan Man bijt hond, Meneer Doktoor en Nonkel Pater.

De sprong naar eigen programma's kwam er doordat hij als monteur bij Woestijnvis uitgekeken raakte op die job en met Arnout Hauben voor Man Bijt Hond in 100 dagen 2500 km naar Compostela wandelde. Het resultaat was een reeks korte reportages in Man bijt hond in 2011 en acht documentaires in het najaar van 2012, onder de titel 'Weg naar Compostela'…Lees verder op Wikipedia