Boek
Nederlands

De grap van boef-baard

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees de Boer (illustrator)
+1
De grap van boef-baard
×
De grap van boef-baard De grap van boef-baard
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Boef is een piraat. Maar Agent doet de was. Hij heeft geen tijd. Dan rent Boef weg. Dat mag niet! Pakt Agent Boef? Of is Boef te snel? AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
De grap van boef-baard
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789401460941 (hardback)

Besprekingen

De populaire en bekroonde verhalen van de gerenommeerde makers over Agent en Boef die niet met en niet zonder elkaar kunnen, zijn nu voor zelf-lezen bereikbaar. Een nieuw kolderiek verhaal met een paar regels tekst met leestekens in vooral eenlettergrepige woorden zonder hoofdletters naast en tussen overvloedig veel gekleurde plaatjes geeft een prima vervolg aan het leesplezier van jonge lezers na ongeveer een half jaar leesonderwijs. Het stevige en mooi verzorgde, stoere leesboek – dat net wat groter is dan gebruikelijk – zal gretig aftrek vinden, vooral bij jongens. Het omslag is aantrekkelijk en de schutbladen geven meteen vaart aan dit verhaal over het humoristische absurde duo. Terwijl Agent zijn wasje doet wil Boef compleet met baard en ooglap piraat spelen. Zoals gewoonlijk ontsnapt hij weer en haalt hij onderweg streken uit met voorbijgangers. Agent gaat op zoek, maar hij moet zelf eerst piraat worden en een schat opgraven om met behulp van de hond Boef te pakken te krijgen…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties