Boek
Nederlands

Vandaag ben ik ridder!

Thijs Goverde (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
+1
Vandaag ben ik ridder!
×
Vandaag ben ik ridder! Vandaag ben ik ridder!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wat wil jij zijn? Een ridder of een prinses? Ridders zijn dapper en prinsessen zijn lief. Of lijkt dat maar zo? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Ridders
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Vandaag ben ik ridder!
Auteur
Thijs Goverde 1971-
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
70 p. : ill.
ISBN
9789048730353 (hardback)

Besprekingen

In de serie 'AVI Kanjer'* een bundel met allemaal korte verhalen rond het thema ridders. Op iedere spread staat een tekst van ca. twintig korte regels en een illustratie. In iedere tekst is een andere ridder de hoofdpersoon, soms een echte ridder of de zoon van een ridder in de middeleeuwen en soms een spelend kind in de huidige tijd. Daardoor is ieder verhaal een afgerond geheel, geschreven vanuit een alwetende verteller. De zinnen bestaan uit drie tot zeven woorden en beginnen allemaal met een hoofdletter, AVI-E3. Er worden geen moeilijke begrippen of lastig te lezen woorden gebruikt. De illustraties zijn met verschillende technieken gemaakt: foto’s, tekeningen en collage. Door de steeds wisselende kleuren onder de teksten en de illustraties, de ruime bladspiegel en de vele illustraties een erg aantrekkelijk boek om zelf te lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Vandaag ben ik ridder!

Ridders zijn dapper en prinsessen zijn lief, maar is dat wel altijd zo? Bestaan er luie ridders of prinsessen die graag vechten? Natuurlijk, of wat dacht je dan? Ridders en prinsessen zijn net als wij allemaal. In dit boekje lees je er alles over!Thijs Goverde verzamelde dertig grappige, korte verhaaltjes over ridders die weleens te veel koek eten en prinsessen die ook moeten kakken. U merkt het meteen: humor op het niveau van de prille lezer. Die ziet zijn/haar kans om het ooit tot ridder of prinses te schoppen onmiddellijk toenemen. De verhaaltjes zijn geschreven voor lezertjes met niveau E3. Tineke Meirink koos bij het illustreren voor een combinatie van fotografie en eenvoudige animatie waarin ook zesjarigen de hoofdrol spelen. Misschien niet meteen mijn favoriete techniek, maar de illustraties lijken wel aan te slaan bij het doelpubliek. Achterin vinden we een leuk thematisch overzicht van de verhaaltjes, met niet alleen de titels maar ook afbeeldingen om te…Lees verder

Over Thijs Goverde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Thijs Goverde (Nijmegen, 22 april 1976) is een Nederlands kinderboekenschrijver en cabaretier.

Biografie

Kinderboekenschrijver

Goverde studeerde filosofie te Nijmegen en debuteerde in 1998 in het kinderboekenfonds van Uitgeverij Holland met De Purperen Koningsmantel. Verhalen hieruit verschenen eerder in het tijdschrift Donald Duck. Sindsdien zijn meerdere kinderboeken, vertalingen en korte verhalen verschenen.

De boeken van Thijs Goverde kenmerken zich door sprookjeselementen in combinatie met een ongebreidelde fantasie. Zijn boek De Wraak van de Meesterdief was in Nederland genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs en stond op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Ook in Vlaanderen was hetzelfde boek genomineerd voor de kinderjury prijs. In 2008 stond het boek "De jacht op de Meesterdief" op de longlist voor de Prijs van de Nederlan…Lees verder op Wikipedia