Boek
Nederlands

Het kwade verbond

Thea Stilton (auteur), Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator)
De Tiaan Dran (17) vervolgt met de drie tovenaarsleerlingen de zoektocht naar dertien magische zwaarden. Ze gaan op zoek naar het Opaalzwaard en het Topaaszwaard, die verborgen liggen in de woestijn. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het kwade verbond
Auteur
Thea Stilton Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto della Fenice
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
309 p. : ill.
ISBN
9789085923541 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel in de serie 'De 13 zwaarden'*, waarin de vier tovenaarsleerlingen hun zoektocht naar de zwaarden vervolgen. Ditmaal reist het groepje elfen en nimfen door de gloeiendhete woestijn van het Rijk van het Zuiden, op zoek naar het Opaalzwaard en het Topaaszwaard. Als ze alle zwaarden hebben gevonden, zullen ze in staat zijn de Kwade Magiërs te verslaan die de aanval op Fantasia hebben geopend. Vlot en toegankelijk geschreven avonturenverhaal dat zich afspeelt in een magische wereld vol fantasievolle wezens. Verteld vanuit twee perspectieven (goed en kwaad), in soepele zinnen en wat clichématig taalgebruik. De spanningsboog is telkens vrij kort: de tovenaarsleerlingen weten elke uitdaging waarvoor ze komen te staan, binnen een tiental pagina’s te overwinnen. Met illustraties in fantasysfeer. Voor in het boek worden de personages geïntroduceerd, en in het midden zit een informatief katern in kleur. Voor de Geronimo-fans die de muizenavonturen ontgroeid zijn, is dit een leuke kenn…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties