Boek
Nederlands

Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje

+1
Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje
×
Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje

Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Spiekpietje 's ochtends opstaat, kan hij zijn kleertjes nergens vinden. Hij gaat op zoek in het kasteel van Sinterklaas: in de keuken, de stal, de bibliotheek en ook in de snoepkast. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleding
Titel
Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje
Auteur
Thaïs Vanderheyden
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaves
[16] p. : ill.
ISBN
9789044820874 (hardback)

Besprekingen

Sinterklaas heeft er naast zijn Inpakpieten, Surprisepieten, Testpieten en Dichtpieten een paar nieuwe hulpjes bij gekregen. Hij moet natuurlijk weten welke kinderen braaf dan wel ondeugend zijn geweest en welke cadeautjes ze graag in hun schoen willen hebben. De Spiekpietjes, klein van stuk zodat ze zich gemakkelijk kunnen verstoppen in huizen of klaslokalen, helpen hem daarbij. Ze bespieden de kinderen en brengen verslag uit met hun mobiele telefoon bij Sinterklaas.
Naast De Spiekpietjes: een nieuwe Sinterklaastraditie (2012) en Spiekpietje in nood (2013) is er nu ook een kartonnen zoekboek over de Spiekpietjes voor jongere kinderen van ongeveer drie jaar: Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje. Spiekpietje staat in zijn witte onderbroekje. Waar zijn al zijn kleren gebleven? Aan de jonge lezer om Spiekpietje te helpen zoeken naar zijn trui, maillot, broek, muts en schoenen.
Spiekpietje neemt de lezer tijdens de zoektocht mee langs allerlei verschillend…Lees verder
Spiekpietjes zijn hulpjes van Sinterklaas die zich verstoppen in huizen om te zien of kinderen zich goed gedragen, en om te zien waar ze van houden. Zo vertelde de auteur in zijn eerder verschenen prentenboek ‘De Spiekpietjes’*. In dit vierkante hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken helpt de lezer een van de Spiekpietjes met aankleden. Op elke dubbele pagina is steeds een van de ruimtes in het kasteel van Sinterklaas geschilderd. Van de slaapkamer loopt Spiekpietje naar de keuken, de stal, de bibliotheek, de gang, de boomgaard en de snoepkast. In elk van die ruimtes moet het Spiekpietje een van zijn kledingstukken vinden (en als laatste zijn mobiele telefoon!). De lezertjes wordt steeds gevraagd om Pietje te helpen. Er is veel te zien op de vrolijk gekleurde illustraties, zodat het zoeken voor jonge peuters een uitdaging is. Dit boekje kan zowel een fijne hulp zijn bij het leren aankleden, als een goede voorbereiding op het sinterklaasfeest. Want als het Spiekpietje is…Lees verder

Suggesties