Boek
Nederlands

Koud hart

Tess Gerritsen (auteur)
Door de vondst van een vrouwenskelet in haar tuin bij Boston gaat een vrouw op zoek naar de achtergrond van die moord. Naast gruwelijke medische toestanden ontdekt ze ook een spoor naar een 19e eeuwse seriemoordenaar.
Titel
Koud hart
Auteur
Tess Gerritsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bone garden
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2008
399 p.
ISBN
9789044322231

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Als Julia Hammill (38) na haar scheiding aan het werk is in de tuin van haar nieuwe huis bij Boston (VS), vindt ze een skelet en waarschuwt de politie. Onderzoek van de patholoog-anatoom wijst uit dat het van een vrouw is die rond 1830 door een zware slag op haar hoofd is vermoord. Julia verdiept zich in de geschiedenis achter deze moord, geholpen door de oudoom (89) van een van haar buren, verre familie van het slachtoffer. Het spoor leidt naar medisch student Norris Marshall, die in 1830 in Boston onterecht wordt verdacht van de moord op twee verpleegsters en een arts. Daarom zoekt hij de enige getuige die de dader heeft gezien, een vrouw wier tante de link legt naar Julia en een nieuwe liefde. De Amerikaanse interniste is nu bestsellerauteur (1953) van medische thrillers, waaronder ‘Koud Bloed’ en ‘De Mefisto Club’. In dit vlotgeschreven, goed opgebouwde verhaal zijn de twee plots goed met elkaar verweven tot een spannende medische thriller die vooral boeiend is voor lezers met his…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrill…Lees verder op Wikipedia