Als er nog enkele vragen onbeantwoord zijn onderzoeken rechercheurs Loomis en MacClellan de ogenschijnlijke zelfmoord van een studente.
Titel
De studente
Auteur
Tess Gerritsen Gary Braver
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Choose me
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2021
315 p.
ISBN
9789044361681 (paperback)

Besprekingen

Rechercheurs Loomis en MacClellan onderzoeken de zaak van een studente die van vijfhoog van haar balkon is gevallen. Ogenschijnlijk is het zelfmoord, maar Loomis heeft haar bedenkingen als het mobieltje van de studente niet gevonden wordt. Ze ontdekken dat het vriendje van de studente het enkele maanden geleden uit heeft gemaakt en daarna door haar gestalkt werd toen hij een nieuwe vriendin kreeg. Ook doet het gerucht de ronde dat de studente amoureuze betrekkingen had met haar professor die college geeft over verboden relaties in de literatuur. Dit boek is een geslaagde samenwerking tussen de twee bevriende (bestseller)auteurs, ingegeven door de MeToo-beweging, waarbij Gerritsen de hoofdstukken vanuit vrouwelijk perspectief voor haar rekening nam en Graver die vanuit de positie van de man. Veel flashbacks waarin verteld wordt over het leven van de studente vóór de noodlottige dag. Goede karaktertekening, waarbij het tot het eind aan de lezer wordt overgelaten om te bepalen of de per…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrill…Lees verder op Wikipedia