Boek
Nederlands

Witter dan het licht : Yep en het wonder van Kerst

Sylvia Vanden Heede (auteur), Marieke Ten Berge (illustrator)
+1
Witter dan het licht : Yep en het wonder van Kerst
×
Witter dan het licht : Yep en het wonder van Kerst Witter dan het licht : Yep en het wonder van Kerst

Witter dan het licht : Yep en het wonder van Kerst

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wanneer het zwarte schaap Yep in het veld de boodschap hoort van de engel over een bijzonder kind dat is geboren, gaat hij op zoek. Prentenboek met illustraties in nachtkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kerstmis (Bijbel)
Titel
Witter dan het licht : Yep en het wonder van Kerst / geill. door Marieke ten Berge ; geschreven door Sylvia Vanden Heede
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Marieke Ten Berge
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ark, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
90-338-8357-0

Besprekingen

Na 'Yep'* is dit het tweede prentenboek over dit zwarte schaap. Als alle schapen buiten zijn, verschijnen er engelen met een boodschap over een bijzonder kind dat is geboren, die alleen Yep hoort. Hij gaat op onderzoek en komt bij de stal waar het kind ligt. De ezel en de os laten hem echter niet binnen, maar hij ontdekt dat een kind hetzelfde is als een lam en dat dit kind God zelf is. Dit vierkante prentenboek is een bewerking van het kerstverhaal vanuit het perspectief van de schapen in het veld. De letterlijke tekst van Lucas is opgenomen op de laatste pagina. De mooie warme schilderingen zijn nogal donker van tint omdat het verhaal zich 's nachts afspeelt. De dieren hebben menselijke eigenschappen en zijn komisch neergezet in de illustraties. Bijvoorbeeld zoals de schapen verblind zijn door het licht van de engelen en wanneer Yep de gekroonde kamelen van de drie koningen ontmoet. De tekst is eenvoudig en goed geschreven; deze staat in een witte letter in de donkere platen en in z…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia