Boek
Nederlands

Breinbreker : de hersenen in 100 tekeningen en schema's

Steven Laureys (auteur), Valérie Leblanc (illustrator), Nicolas Cougot (medewerker)
Beschrijving van de werking van het menselijk brein aan de hand van honderd gekleurde illustraties.
Onderwerp
Neurologie, Hersenen
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Breinbreker : de hersenen in 100 tekeningen en schema's
Auteur
Steven Laureys
Illustrator
Valérie Leblanc
Medewerker
Nicolas Cougot
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Breinbreker
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2022
117 p. : ill.
ISBN
9789463936699 (hardback)

Besprekingen

Een boek over de hersenen, intelligentie en het bewustzijn. Het boek beschrijft de werking van de menselijke hersenen aan de hand van honderd verhelderende kleurenillustraties. Aan bod komen onderwerpen zoals de samenstelling van de hersenen, de zintuigen, de verhouding met andere organen, het geheugen, het bewustzijn, genetica, slapen en dromen, pijn, taal, emoties, aandoeningen, artificiële intelligentie, gedachten lezen, stress, drugs en meditatie. Helder, begrijpelijk en relatief toegankelijk geschreven voor de complexiteit van het onderwerp. Steven Laureys (Leuven, 1968) is medisch auteur, neuroloog, academisch docent en neurowetenschapper. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Hij doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar de werking van de hersenen en het menselijk bewustzijn. Hij schreef eerder o.a. de internationale bestseller 'Het No Nonsense Meditatieboek’.

Over Steven Laureys

Steven Laureys (24 december 1968) is een Belgisch neuroloog.

Werkzaamheden

Laureys is verbonden aan het Franstalig Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en werkt sinds 1997 aan de Universiteit van Luik (ULg). Hij leidt er de Coma Science Group van het GIGA Consciousness Onderzoekscentrum en is als klinisch professor verbonden aan de dienst neurologie van het universitair ziekenhuis Sart-Tilman van Luik.

Laureys studeerde in 1993 af in de geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), werd MS in de farmaceutische geneeskunde aan de VUB in 1997, doctor in de medische wetenschappen aan de ULg in 2000, en is erkend in palliatieve zorg (ULB/ULg/UCL 2004) en geaggregeerd voor het hoger onderwijs (ULg 2007).

Het werk van de onderzoeksgroep van Laureys legt zich toe op de studie van de werking van de hersenen bij patiënten met ernstige bewustzijnsstoornissen: coma, vegetatieve status, minimale bewustzij…Lees verder op Wikipedia