Het Venetiaans bedrog

Steve Berry (auteur)
+1
Het Venetiaans bedrog
×
Het Venetiaans bedrog Het Venetiaans bedrog

Het Venetiaans bedrog

In de reeks:
Genre:
Een ex-agent komt in actie als duidelijk wordt dat brandstichtingen in Europa te maken hebben met de ambities van een dictator om de wereldheerschappij te bemachtigen.
Titel
Het Venetiaans bedrog
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Venetian betrayal
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
472 p.
ISBN
9789026124785

Andere formaten:

Besprekingen

Als een privémuseum in Kopenhagen in vlammen opgaat, is dat het signaal voor ex-agent Cotton Malone om in actie te komen teneinde een wereld- en de geschiedenis omvattend complot te voorkomen: een misdadige president werkt aan de ontwikkeling van biologische wapens, terwijl de antistof wellicht begraven ligt in het graf van Alexander de Grote. Dus is het zaak de ontwikkeling te stoppen en het graf te vinden dat al eeuwen spoorloos is. Wat heeft het lichaam van de heilige Marcus hiermee te maken en waarom moet zijn graf in Venetië geopend worden? Zaken waarop Malone en zijn collega Cassiopeia Vitt het antwoord willen weten. De schrijver weet historische feiten knap te vermengen met historische speculaties, maar helaas schep je alleen daarmee geen goede roman. Het verhaal met een Centraal-Aziatische president als wereldveroveraar en een machtig en geheim Venetiaans genootschap mist overtuiging en vaart. De karakterisering, ook van de hoofdpersonen is uitsluitend zwart-wit en niet levens…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website