Boek
Nederlands

Het geheim van Gent

Steve Berry (auteur), Gert-Jan Kramer (vertaler)
Een onderzoeker komt in België een verdwenen paneel van het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods op het spoor.
Titel
Het geheim van Gent
Auteur
Steve Berry 1955-
Vertaler
Gert-Jan Kramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The omega factor
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2022
396 p.
ISBN
9789026161964 (paperback)

Besprekingen

De stoutmoedige diefte

Zoek niet verder: de Amerikaanse thrillerauteur Steve Berry onthult waar we De rechtvaardige rechters kunnen terugvinden.

Het blijft een fascinerend mysterie: wie heeft De rechtvaardige rechters gestolen en waar bevindt het paneel, met op de achterzijde een grisaille van Johannes de Doper, van de gebroeders Van Eyck zich? Op 11 april 1934 werd het ontvreemd uit de Sint-Baafskathedraal in Gent. In de weken daarop kreeg het bisdom gijzelbrieven in de bus. De grisaille werd als teken van goede wil geretourneerd maar verdere onderhandelingen liepen op niets uit. Op zijn sterfbed legde een van de hoofdverdachten, koster Arsène Goedertier, een cryptische bekentenis af, maar daarmee raakte de kunstroof niet opgelost.

Sinds 1934 wagen allerlei amateurspeurneuzen zich aan het raadsel. Zo zou het paneel in de koninklijke crypte in Laken verborgen liggen, of gewoon achter het altaar van de Sint-Baafs. Meermaals werden parkings en riolen opengebroken op basis van wilde theorieën. Op Gentse terrassen wordt gefluisterd dat de kunstschat in handen is van een vooraanstaande familie die verveeld zit…Lees verder

Een thriller over het wereldberoemde schilderij ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyk dat in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen werd. Onderzoeker Nick Lee reist naar België en komt de verdwenen panelen op het spoor. Zijn zoektocht blijkt levensgevaarlijk en is een race tegen de klok. 'Het geheim van Gent' is prettig leesbaar geschreven en zal een breed publiek van thrillerlezers aanspreken. Met een enkele kleine zwart-wit tekening.Steve Berry (Atlanta, 1955) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver, advocaat, strafrechtadvocaat en politicoloog. Zijn boeken worden alom geprezen vanwege hun rijkdom aan historische details en de grondige research en zijn verschenen in veertig talen.

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia