Het complot van Parijs

Steve Berry (auteur), Peter Van Dijk (vertaler)
Miljonair Thorvaldsen vraagt zijn vriend Malone hem te helpen bij het ontmaskeren van de Club van Parijs: een groep multimiljonairs die door crisissen te creëren nog rijker wil worden. Maar Thorvaldsen is ook uit op persoonlijke wraak. Het spannende verhaal vol actie gaat over verborgen schatten, persoonlijke wraak en geldzucht.
Titel
Het complot van Parijs
Auteur
Steve Berry 1955-
Vertaler
Peter Van Dijk (vertaler)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Paris vendetta
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
447 p.
ISBN
9789026128127 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Cotton Malone, een voormalig Amerikaans geheim agent, bevindt zich voor de vijfde keer in het middelpunt van de actie in een thriller van Steve Berry. En zoals we van Berry gewend zijn, is ook Het complot van Parijs een geslaagde mix van historische feiten, een schattenjacht en meeslepende actie gekruid met morele vraagstukken.
Deze keer heeft Berry zich verdiept in het leven van Napoleon Bonaparte. Over de zelf gekroonde keizer zijn al behoorlijk wat boeken geschreven – of zoals een van Berry's personages opmerkt: ‘Er zijn meer boeken geschreven over Napoleon dan over enig andere figuur uit de wereldgeschiedenis, afgezien van Jezus Christus.’ Toch blijven er nog veel vragen over de man onbeantwoord. Berry aarzelt dan ook niet om zijn eigen versie van de feiten te verzinnen. Zo is het bekend dat Napoleon tijdens zijn veroveringstochten doorheen Europa niet vies was van plunderingen. Of hij een deel van de buit voor zichzelf heeft gehouden, weten we niet, maar in Het com…Lees verder
Miljonair Thorvaldsen vraagt zijn vriend Malone hem te helpen bij het ontmaskeren van de Club van Parijs: een groep multimiljonairs die door crises te creëren nog rijker wil worden. Maar Thorvaldsen is ook uit op persoonlijke wraak. Het spannende verhaal vol actie gaat over verborgen schatten, persoonlijke wraak en geldzucht. Het is te vergelijken met zowel romans van Dan Brown als films van Indiana Jones. Achtervolgingen en moordcomplotten vormen de rode draad. De lezer moet erg opletten om verschillende personages en hun doelen te volgen. Wie andere romans met Malone in de hoofdrol niet gelezen heeft, tast soms helemaal in het duister betreffende eerdere gebeurtenissen waarnaar verwezen wordt. De schrijver heeft historisch onderzoek gedaan waarover hij vertelt in 7 p. opmerkingen achterin het boek, waardoor het lijkt alsof het allemaal waar zou kunnen zijn. Voor liefhebbers van actiethrillers. Normale druk.

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website

Suggesties