Boek
Nederlands

Gek op het bos

Stefan Boonen (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
Titel
Gek op het bos
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
[15] p. : ill.
ISBN
9789048713912 (hardback)

Besprekingen

Jaap en zijn oom Jos brengen een bezoekje aan het bos. Daar zien ze onder meer vogels, een vos en een ree. Jaap klimt in een boom en valt in het water. Moe en hongerig keren ze ten slotte terug naar huis. Dit boekje maakt deel uit van de serie 'Hee, ik lees!'* en is gemaakt voor kleuters die al belangstelling hebben voor lezen. De tekst is naar inhoud en moeilijkheidsgraad op deze doelgroep gericht, AVI-Start. Met korte zinnen, eenvoudige woorden (die worden uitgesproken zoals je ze schrijft), zonder gebruik van hoofdletters, maar wel met gebruikmaking van punten, komma's en vraag- en uitroeptekens. De illustraties ondersteunen de tekst en bieden hier en daar extra details. Op de schutbladen is een soort doolhof getekend. Een aantrekkelijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties