Boek
Nederlands

Architectuurboek Vlaanderen. 15, Allianties met de realiteit

Sofie De Caigny (redacteur)

Architectuurboek Vlaanderen. 15, Allianties met de realiteit

Architectuur wordt vandaag geconfronteerd met maat­schappelijke omwentelingen die alsmaar moeilijker te negeren zijn. Het woonvraagstuk, kantelende visies op onderwijs, het collectieve verleden, openbare ruimte en nieuwe zorgbehoeften zijn thema's die met de dag urgenter worden. De aarzelende respons hierop plaatst het (interna­tionale) succes van architectuur uit Vlaanderen en Brussel in perspect
Extra onderwerp
Crematoria ; Oostende
Titel
Architectuurboek Vlaanderen. 15, Allianties met de realiteit
Redacteur
Sofie De Caigny
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Vlaams Architectuurinstituut, 2022
299 p. : ill.
ISBN
9789492567277 (paperback)

Over Sofie De Caigny

Sofie De Caigny (1977) is een Belgische historicus, schrijver en curator. Ze is sinds 2018 directeur van het Vlaams Architectuurinstituut.

Opleiding en wetenschappelijk onderzoek

Sofie de Caigny behaalde haar diploma in Geschiedenis en Cultuurmanagement aan de KU Leuven en de Universiteit van Barcelona. In 2002 en 2003 publiceerde ze enkele artikels rond de socio-economische geschiedenis en bedrijfsgeschiedenis in de nieuwste tijd. Vanaf 2004 spitste ze zich meer toe op woongeschiedenis en de rol van vrouwen en architectuur in een sociaal-maatschappelijke geschiedenis, voornamelijk tijdens de interbellumperiode. In 2007 verkreeg ze haar doctoraat met het proefschrift Bouwen aan een nieuwe thuis. Wooncultuur in Vlaanderen tijdens het interbellum, dat gepubliceerd is bij de Leuvense Universitaire Pers.

Sinds 2011 is De Caigny docent aan de Universiteit Antwerpen, waar ze het vak Architec…Lees verder op Wikipedia