Boek
Nederlands

Kleine Ezel en Sinterklaas

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Kleine Ezel en Sinterklaas
×
Kleine Ezel en Sinterklaas Kleine Ezel en Sinterklaas
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Verwachtingsvol zitten Kleine Ezel en zijn vriendjes klaar voor Sinterklaas. Ze zien direct als de sint en zijn knecht binnenkomen dat het Sinterklaas en Piet niet zijn. Vierkant prentenboek met kleine en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kleine Ezel en Sinterklaas
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[20] p. : ill.
ISBN
9789025857080 (hardback)

Besprekingen

Verwachtingsvol zitten Kleine Ezel, Kleine Ibis en Jakkie klaar voor de komst van Sinterklaas. Maar als de goedheiligman en zijn knecht de kamer inkomen, zien de vriendjes het meteen: het zijn Bok en Cavia. En ook Das en Feestvarken, hoe mooi ook uitgedost, vallen direct door de mand. Kleine Ezel begint te twijfelen: misschien heeft de sint geen tijd voor alle kinderen? Gelukkig weet mama Ezel op alles raad: ze laat Kleine Ezel een verkleedpak aantrekken. Hij is Sinterklaas en, na enig geharrewar, zijn Ibis en Jakkie twee bijna echte Pieten. Nu de cadeautjes nog. Een warm en humoristisch sinterklaasverhaal, dat de juiste toon treft voor de kleinsten, terwijl grotere broers en zussen ongetwijfeld mee zullen genieten (juist vanwege hun grotere kennis van het sinterklaasgebeuren!). Leespluim november 2011. Vierkant prentenboekje met de herkenbare, schitterende illustraties van de veelbekroonde illustratrice en prentenboekenmaakster. Vanaf ca. 4 jaar.

Kleine Ezel en Sinterklaas

Mamma Ezel wacht met Kleine Ezel en zijn vriendjes Kleine Ibis en Jakkie (een aapje) op de komst van Sinterklaas. Maar het zijn een nepsint en een neppiet die aankloppen. De jonge dieren en de nepsint zijn teleurgesteld. Dan begint het wachten weer. De volgende gasten zijn weer nep, ook Das en Feestvarken worden ontmaskerd. Terwijl de valse sinten en pieten zich te goed doen aan een drankje wachten de kleine dieren angstig af. Mamma Ezel leidt hen af door hen op hun beurt sint en piet te laten spelen: Kleine Ezel is Sinterklaas en de andere twee zijn pieten. Nu schrikken de grote dieren: 'Hoera, daar is de échte Sinterklaas,' roepen ze. Maar de 'echte' Sinterklaas is zijn cadeautjes vergeten. Plots horen ze van buiten een stem: 'Woont hier een lief klein ezeltje?' Als ze naar de deur rennen, staat er een grote zak op de stoep en als je heel goed kijkt zie je in de verte achter de heuvel een rode punthoed verdwijnen.
Ik vond het een flauw afgietsel van het sinterklaasverhaal. Het…Lees verder

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter van af als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgesch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties