Boek
Nederlands

Beer Bros vindt een bal

Reine De Pelseneer (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
Beer Bros vindt een bal
×
Beer Bros vindt een bal Beer Bros vindt een bal
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Beer Bros vindt een bal. Hij vindt de bal erg leuk. Maar de bal is van Das. Geeft Bros hem terug? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Spelen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Beer Bros vindt een bal
Auteur
Reine De Pelseneer
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009
31 p. : ill.
ISBN
9789058385741

Besprekingen

Een eerste leesboekje over beer Bros die een bal vindt. Als blijkt dat hij van Das is, wil Bros hem toch houden, omdat hij er zo leuk mee kan spelen. Leesboekje op AVI-M3 voor kinderen die ca. zes maanden leesonderwijs achter de rug hebben: korte zinnen, geen hoofdletters en eenlettergrepige woorden. De teksten zijn in de illustratie opgenomen. Het gaat soms om veel tekst, waardoor het verhaal niet zoveel vaart heeft. Pas aan het einde wordt het interessant en leuk om te lezen. Op bomen, de grond en een tas staan ook woordjes, een leuk detail. Een aardig boekje om het lezen te oefenen voor kinderen vanaf ca. 6 jaar met een leuk en herkenbaar thema.

Beer Bros vindt een bal

Het is een mooie dag en Beer Bros loopt al zingend door het bos. Hij vindt een mooie rode bal en is er heel blij mee. Zo blij dat hij zelfs liegt tegen zijn vrienden Gem en Lap, want Beer Bros wil de bal helemaal voor zichzelf. Maar dan komt Das vertellen dat hij zijn nieuwe bal kwijt is. Bros voelt er zich niet goed bij en brengt de bal terug. Ze spelen samen met hun vieren. Een vlot lezend verhaal voor eerste lezers, kleurrijk geïllustreerd met prenten die boordevol grappige details zitten. Het thema is herkenbaar en geeft aanleiding tot zelf vertellen: Beer Bros ontdekt dat samen spelen en delen zoveel leuker is dan alleen.

Suggesties