National Geographic Reisgids Thailand is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Thailand de spectaculaire Simila

Titel
Thailand
Auteur
Phil MacDonald Carl Parkes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The National Geographic traveler Thailand
Editie
Twaalfde herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2019 | Andere uitgaven
398 p. : ill.
ISBN
9789021573106 (paperback)

Besprekingen

National Geographic, sinds 1888 wereldwijd geroemd voor haar expedities, ontdekkingen en onderzoek, heeft zijn pijlen al een tijdje gericht op de steeds groter wordende reisboekenmarkt. In 2001 verscheen hun Engelstalige reisgids over Thailand en die is nu ook in een Nederlandse editie te verkrijgen.

Voor het boek gedetailleerd op de verschillende streken van het land ingaat, krijgt de lezer een beknopt overzicht van de Thaise geschiedenis en cultuur. De etnische groepen die het land bevolken, worden kort besproken en de basisprincipes van het Theravada-boeddhisme toegelicht. Het hoofdstukje over de Thaise keuken en eetgewoonten is kort maar geeft toch een idee over het typische karakter ervan. Na deze inleiding gaat het boek gedetailleerder in op de verschillende steden en streken van dit Zuidoost-Aziatische land. De historie ervan wordt telkens toegelicht en de belangrijkste bezienswaardigheden worden besproken. Vrijwel elke pagina bevat prachtige foto's of illustraties en do…Lees verder
De gids bestaat uit drie delen. De geschiedenis en cultuur van Thailand, daarna acht hoofdstukken die elk een deel van het land of een afzonderlijke stad behandelen, waaraan toegevoegd vele persoonlijke tips van de auteur. Als laatste de Reiswijzer met praktische informatie over zaken als voorbereiding, accommodatie en uit eten gaan, winkelen etc., ingedeeld per regio. Overzichtelijk met inhoudsopgave, een kaart met belangrijke bezienswaardigheden en eventuele wandelingen op een afzonderlijke plattegrond. Kaderteksten over speciale onderwerpen. Vooral de lay-out in kolommen leest prettig en de bijbehorende foto's zijn schitterend. Aan de binnenkant van de uitklapbare voorflap een kaart van Thailand en op de achterflap het openbaarvervoerschema van Bangkok. Met register. Gedrukt op glossy papier in een klein lettertype. Geactualiseerde editie.