Boek
Nederlands

Het antwoord

Peter Terrin (auteur)
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Het antwoord
Auteur
Peter Terrin
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Confituur, 2016
31 p.
Aantekening
Uitg. n.a.v. de Dag van de onafhankelijke boekhandel op 12/12/2016
ISBN
9789023457831 (hardback)

Besprekingen

Wachten op een ontsporing

Loffelijk plan van de onafhankelijke boekhandelketen Confituur om Vlaamse auteurs jaarlijks weer naar hun schrijftafel te jagen. Na onder meer Marc Didden, Annelies Verbeke en Geert en Judith van Istendael neemt nu Peter Terrin het boekhandelgeschenk voor zijn rekening.

Novelle.

Voormalig AKO Literatuurprijswinnaar Peter Terrin laat zijn personages graag ronddwalen in een arglistige wereld waarin angst zich opdringt als een giftige slang. Zorgvuldig zet hij de bakens uit om sluipenderwijs surrealisme en vervreemding toegang te verlenen. Stijlverwantschappen met Willem Frederik Hermans, Franz Kafka of Albert Camus zijn hem regelmatig aangewreven. In zijn laatste roman Yucca zette hij alweer een intrigerend bouwwerk op, dat her en der als 'te ingewikkeld' werd afgeserveerd.

Met Het antwoord houdt hij het overzichtelijker en keert hij terug naar het genre van het korte verhaal. Dat is geleden sinds de gesmaakte bundel De bijeneters uit 2006, nadat Terrin in 1998 met verhalen debuteerde in De code.

Unheimisch gevaar

In de novelle Het antwoord volgen we een koppel van wie de vrouw hoogzwanger is van een tweeling. Ze bekijken de kunstinstallatie How long is now?, lopen door Brussel …Lees verder

Over Peter Terrin

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Peter Terrin (Tielt, 3 oktober 1968) is een Vlaams schrijver. Hij studeerde aan de Universiteit Gent en won in 2010 de Europese Literatuurprijs met zijn boek De bewaker.

Schrijverscarrière

Terrins eerste bundel verscheen in 1998 en kreeg de naam De Code mee. In 2001 volgde zijn eerste roman, Kras. Hij werd twee keer genomineerd voor de AKO Literatuurprijs voor zijn roman Blanco en verhalenbundel De Bijeneters en won op 29 oktober 2012 deze prijs voor zijn roman Post Mortem. In 2010 werd zijn boek De bewaker ook genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Mede voor zijn roman Post mortem werd hij genomineerd voor de Halewijnprijs 2012.

Op 19 oktober 2014 werd hij gehuldigd als ereburger van Wingene, de plaats waar hij opgroeide.

Bibliografie

RomansLees verder op Wikipedia