Boek
Nederlands

Saar krijgt nieuwe schoenen

Pauline Oud (auteur)
+1
Saar krijgt nieuwe schoenen
×
Saar krijgt nieuwe schoenen Saar krijgt nieuwe schoenen

Saar krijgt nieuwe schoenen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Saars voeten zijn gegroeid en daarom mag ze in de winkel nieuwe schoenen uitzoeken. Maar de rode glimmende schoenen die ze het allermooist vindt, zijn er niet meer in haar maat. Prentenboek met paginagrote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Schoenen
Titel
Saar krijgt nieuwe schoenen
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[24] p. : ill.
ISBN
9789044827293 (hardback)

Besprekingen

Saars voeten zijn een hele maat gegroeid, dus mag ze nieuwe schoenen uitzoeken. Altijd een feest voor peuters! De rode lakschoenen waarop Saar haar zinnen zet, blijken echter niet beschikbaar in haar maat. Maar alle andere schoenen zijn niet zo mooi glimmend en vallen dus niet in de smaak bij Saar. Dan weet de verkoopster nog een doos met mooie groene ‘glimschoenen’ tevoorschijn te halen! Het verhaal vertelt in goed lopende, prettig voor te lezen tekst hoe het toegaat in een schoenenzaak. Op de royale, zwart omlijnde illustraties in wat stoerdere pasteltinten is alles goed te volgen. De schutbladen bieden extra uitdaging door middel van vragen bij getekende schoenen in allerlei soorten (waarvan de meeste door Saar zijn gepast) en instructies om een eigen schoentje van papier te maken. Ook kan met dit boek geoefend worden met het leren van kleuren en relatieve begrippen. Over Saar zijn nog zeven andere, qua inhoud en uitvoering goed op peuters afgestemde prentenboeken verschenen. Vanaf…Lees verder

Saar krijgt nieuwe schoenen

Het blijft voor veel kleuters nog steeds een fantastische gebeurtenis: nieuwe schoenen gaan kopen (om ze daarna aan iedereen fier te tonen). De zoektocht in de winkel naar de perfecte schoenen komt mooi aan bod. Voeten meten, keuzes maken, teleurstellingen tegenkomen wanneer net dát mooie schoentje niet verkrijgbaar is in jouw maat, betalen ... Het komt allemaal aan bod. Een zeer herkenbaar verhaal voor kleuters. 

De tekst en de illustraties zijn zeer eenvoudig. De prenten zijn vrolijk ingekleurd en afgebiesd met een zwart lijntje. Specifieke woordenschat komt zeker aan bod. Tot slot is er nog een klein spelletje voorzien en word je uitgenodigd om een schoen te knutselen. Ook vooraan in het boek staat een zoekopdracht, maar die kan je eigenlijk pas oplossen na het lezen van het boek. 


Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia