Boek
Nederlands

Kas en Saar vieren kerst

Pauline Oud (auteur)

Kas en Saar vieren kerst

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bij Kas en Saar op school wordt vandaag het kerstfeest gevierd. Ze beginnen met kerstgym, dan wordt er geknutseld, gezongen en natuurlijk worden de kerstboom en het lokaal mooi versierd. Dan is het tijd voor het kerstdiner! Prentenboek met paginagrote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kerstman
Titel
Kas en Saar vieren kerst
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789044837681 (hardback)

Besprekingen

Over peuters Kas en Saar ieder apart verschenen al meerdere prentenboeken, nu is er een deel over hen allebei rond het kerstfeest. Eerder verscheen 'Kas viert Kerstmis'* (2011). Gezellig bereiden ze de kerstviering op school voor: de boom versieren, kerstkaarten knutselen, kerstliedjes zingen. En dan komt de kerstman! Natuurlijk smullen ze ook van het gezamenlijke kerstmaal. In de goedlopende tekst wordt de nadruk gelegd op voorzetsels van plaats. Achter in het boek staan twee knutselopdrachten voor het maken van kerstkaarten. Op de schutbladen voorin staan vragen over het verhaal (dat dan dus wel al gelezen moet zijn). De dunomlijnde, paginagrote illustraties zijn in vrolijke kleuren. De uitgave van royaal vierkant formaat sluit goed aan op de belevingswereld van kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia