Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het monster uit de diepte

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Het monster uit de diepte
×
Het monster uit de diepte Het monster uit de diepte

Het monster uit de diepte

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een wetenschappelijke expeditie wil bestuderen hoe de mysterieuze gaten in de zee bij Long Island ontstaan. Ook Marijn mag mee. Samen met de dolfijn Derby ontdekt hij vreemde praktijken van de wetenschappers. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Het monster uit de diepte
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Editie
10de herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
167 p. : ill.
ISBN
9789044807868

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Als er op het rustige Long Island een wetenschappelijke expeditie aankomt die mysterieuze gaten in zee wil bestuderen, mag Marijn (12) mee. Er lijkt zich een monster in de diepte schuil te houden. Ook het nare nichtje van de leider van de onderneming is meegegaan. Zij is er mede de oorzaak van dat Marijn in benarde situaties terechtkomt. Samen met de dolfijn Derby brengt hij de duistere praktijken van de expeditie aan het licht. Tweede deel in de serie 'Het dolfijnenkind'*. Het verhaal is deels autobiografisch, zoals de auteur achterin het boek vermeldt. Op de inleidende bladzijde staan fragmenten uit boeken over diepzee, waarin vermeende zeemonsters worden beschreven. Op de schutbladen staat een kaart van Noord en Zuid-Amerika met de aangrenzende Atlantische Oceaan. Nieuw omslag met foto van dolfijnen. Spannend verhaal, eenvoudig van taal. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties