Boek
Nederlands
Bloemwerken gei͏̈nspireerd op gedichten rond de vier thema's schoonheid, tederheid, beminnen en inspiratie.
Onderwerp
Bloemen, Familie, Seizoenen
Extra onderwerp
Bloemen en planten, liefde
Titel
Bloeiende woorden / gedichten van Patricia De Corte ; floraal geschikt door Anneke Goessens ; fotogr. Isabel Rottiers
Auteur
Patricia De Corte
Andere
Anneke Goessens
Fotograaf
Isabel Rottiers
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2003
93 p. : ill.
ISBN
90-209-4563-7

Besprekingen

Dit boek wil woord-en bloemsierkunst combineren, "omdat woorden en bloemen dezelfde taal spreken". Een leuk idee, maar in het geval van dit werk een gemiste kans, omdat het woord hier duidelijk te kort schiet.

De gedichten van Patricia de Corte, een medewerkster van het dagblad 'Het Volk', bestonden eerst. De jonge en talentvolle floriste Anneke Goessens schikte er op een voortreffelijke en doordachte manier bloemencreaties bij. Soms is haar keus voor de hand liggend, zoals ze één calla in een glazen bol schikt, omdat de houding van een autistisch kind met dit beeld vergeleken wordt in één van de gedichten. Maar ze durft ook symbolischer werken. Haar werk getuigt van een voortreffelijke smaak, vooral bij de keuze van haar bloemen. Ze slaagt erin vaak een grote spankracht op te bouwen, haar werk ademt energie uit. In het laatste hoofdstuk 'Inspiratie' vindt de lezer de ingrediënten van elk bloemstuk en tips om zelf aan het schikken te gaan. Jammer genoeg haalt het woord, dat noc…Lees verder
In dit bijzondere boekje inspireerde de gedichten van Patricia de Corte de bloembindster Anneke Goesssens tot het maken van bijzonder en bij de gedichten passend bloemwerk. In samenwerking met de fotografe Isabel Rottiers en vormgever Inge van Damme is een bijzonder boek ontstaan. De gedichten, die zijn geschikt rond de vier thema's schoonheid, tederheid, beminnen en inspiratie, zijn eigentijds en natuurgericht. Daarom passen de bloemstukken hier goed bij, net als de fotografie. Van diverse bloemstukken zijn details weergegeven die zo mogelijk de sfeer nog beter treffen. Een boek om zomaar van te genieten en ter inspiratie, want achterin wordt kort verteld hoe je de bloemstukken moet maken en welke materialen zijn gebruikt. Bloemen en woorden zeggen meer dan bloemen alleen.