Boek
Nederlands

Sinterklaasliedjes- en versjesboek

Pascal Vermeersch (illustrator)

Sinterklaasliedjes- en versjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Belevenissen van Kaatje, Kamiel en Viktor in de sinterklaastijd. Prentvertelling met eenvoudige versjes, bekende sinterklaasliedjes met muzieknotatie en veel gekleurde illustraties. Met cd met de liedjes. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Sinterklaasliedjes- en versjesboek
Illustrator
Pascal Vermeersch
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
47 p. : ill. + cd
ISBN
9789002234316 (hardback)

Besprekingen

Heel wat kinderen zijn vertrouwd met de figuren van Kaatje, Kamiel en Victor. Deze televisiehelden, Kaatje met de kenmerkende gele krullen en Kamiel de krokodil, zijn dagelijks te zien op Ketnet. Sinterklaasliedjes- en versjesboek gaat over deze televisiefiguren en Sinterklaas. Het boek kan perfect voorgelezen worden, maar eerste lezertjes kunnen het ook zelf verslinden.
Naar aanleiding van de komst van de goedheilige man op zes december is elk kind wel te vinden voor verhalen en liedjes omtrent dit thema. Maar ook heel wat volwassenen houden van de sfeer die deze tijd van het jaar met zich meebrengt. In dit boek worden de verhalen van de Sint afgewisseld met de gekende liedjes zoals ‘Zie ginds komt de stoomboot’, ‘Sinterklaas is jarig’, ‘Hoor wie klopt daar kinderen’... Deze liedjes zijn terug te vinden op de bijbehorende cd en werden ingezongen door de helden van het boek en de televisie. En het moet gezegd, slecht klinken doet het niet.
De teksten zijn op rijm gesc…Lees verder
Prentenboek over Kaatje, haar drakenvriend Kamiel en Viktor (dagelijks te zien via Ketnet). Hun belevenissen in de sinterklaastijd zijn weergegeven in eenvoudige versjes met eindrijm: aa(a)bb(b). De tekst is, evenals de acht bekende sinterklaasliedjes (met eenvoudige muzieknotatie), opgenomen binnen de geheel gekleurde illustraties die merendeels dubbele pagina's beslaan. In de levendige, vrolijke platen is gewerkt met contourloze kleurvlakken, overlapping, afsnijding, perspectief en beschaduwing. Enigszins bevreemdend zijn de glimlichten op de vele chocolade sintfiguren. De ogen van de drie vrienden, Sint en de pieten, zijn beide in beeld gebracht hetgeen de betrokkenheid van de 'lezer' verhoogt. Op de bijgevoegde cd (ca. 20 minuten) zingt Kaatje de acht klassieke sintliedjes uit het boek, enthousiast en goed articulerend. De begeleidende muziek, de geluidjes, lachjes en dialogen maken het tot een verrassend en feestelijk geheel. Bepaalde uitdrukkingen zijn vereenvoudigd; de jij-vorm…Lees verder