Boek
Nederlands

Kietel nooit een tijger

Pamela Butchart (auteur), Marc Boutavant (illustrator), Imme Dros (vertaler)
Pietsie moet altijd dansen, springen, gek doen en kattenkwaad uithalen. Als ze met haar schoolklas naar de dierentuin gaat, waarschuwt juf haar om vooral nooit een tijger te kietelen. Prentenboek met dynamische, vrolijke kleurenillustraties. Met twee uitslaande pagina’s. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kietel nooit een tijger
Auteur
Pamela Butchart
Illustrator
Marc Boutavant
Vertaler
Imme Dros
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never tickle a tiger
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789045117591 (hardback)

Besprekingen

Pietsie kan niet stilzitten of gewoon lopen, zij danst en springt, plaagt en giechelt, zit overal aan en doet gek. Als de klas naar de dierentuin gaat, is dat niet anders. Juf Wielewaal verbiedt bijna alles wat Pietsie doet en waarschuwt haar om vooral nooit een tijger te kietelen. Dat brengt Pietsie op een idee! Groot vierkant prentenboek over een hyperactief, ondeugend en levendig meisje dat nergens kwaad in ziet, naar niemand luistert en onvermoeibaar haar eigen gang gaat. De aantrekkelijke illustraties in frisse kleuren zijn opvallend en beelden het verhaal dynamisch uit. De uitklapbare pagina’s op driekwart van het verhaal vormen het hoogtepunt: vier pagina’s breed botsen en buitelen dieren als dominosteentjes tegen elkaar in een niets ontziende werveling. De chaos spat van het papier. De beknopte tekst is op wisselende lege kleurvlakken in en om de afbeeldingen geplaatst. Er wordt gebruikgemaakt van typografische accentuering en uitroeptekens. Een bijzonder leuk voorleesboek voo…Lees verder

Kietel nooit een tijger

Pietsie is een eigenwijs meisje en ze kan gewoon niet stil zitten. Ze is hyperactief en ze doet alles op haar eigen manier; tegen de verwachting van iedereen in. Haar moeder, haar oma, haar lerares, de visite, ...iedereen zegt haar voortdurend wat ze in het vervolg beter zou laten (niet dit, niet dat, ...).

Op een dag bezoekt ze de dierentuin met haar klas. Aan de toegangspoort begint ze al met dansen en springen, wiebelen en wiegelen, giechelen en gek doen. In de dierentuin haalt ze de ene frats na de andere uit met de dieren. De lerares wijst haar telkens terecht.

Juf Wielewaal drukt haar op het hart om nooit een tijger te kietelen. Pietsie vindt echter een veer. Ze raapt hem op en loopt ermee naar de kooi van de tijger. Ze wil wel eens weten wat er gebeurt als je een tijger kietelt. De tijger brult en slaat de slang, die op haar beurt... Op een grote uitklappagina zie je in één oogopslag het verloop van de kettingreactie van dier tot dier. Er heerst een com…Lees verder

Suggesties