Boek
Nederlands

Wie wint Geronimo? : (om op te eten ...)

Oscar Tortuga (auteur), Flavio Ferron (illustrator), Paola Antista (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De schatkist van Kattenklauw III is weer leeg. Hij organiseert een worstelwedstrijd met Geronimo Stilton als hoofdprijs. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Wie wint Geronimo? : (om op te eten ...) / tekst Oscar Tortuga ; ill. Flavio Ferron, Paola Antista, Francesca Da Sacco ... [et al.]
Auteur
Oscar Tortuga
Illustrator
Flavio Ferron Paola Antista Francesca Da Sacco
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sei ciccia per gatti Geronimo Stilton!
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2009
114 p., [12] p. : ill.
ISBN
9789054610441 (hardback)

Besprekingen

De schatkist van Katteneiland is leeg. Daarom organiseert Keizer Kattenklauw een spectaculair worsteltoernooi. De vier beste kattenworstelaars moeten het opnemen tegen een mysterieuze, gemaskerde worstelkampioen: Kapitein Sluwstaart. De prijs voor de winnaar van het toernooi is het allerlekkerste hapje dat er voor een kat bestaat: de muis Geronimo Stilton. Die wordt met een list naar het eiland gelokt en tijdens de finale in een kist in de ring gedropt.

Deze spin-off van de succesvolle reeks 'Geronimo Stilton' heeft als thema het ontvoeren en opeten van Geronimo. Het eerste deel in deze 'Oscar Tortuga'-reeks heet Losgeld voor Geronimo. In dit tweede deel krijgt de lezer van hetzelfde laken een pak: een rechtlijnig verhaal met duidelijke rollen voor goeden en slechten, grappige personages en een spannende verslaggeving over de worstelmatch en de intriges in de kleedkamers.

Het verhaal blinkt niet uit door een verfijnd of origineel plot, maar door de opvallende tek…Lees verder
De schatkist van Kattenklauw III is leeg. Hij verzint een list om Geronimo Stilton als hoofdprijs bij een worsteltoernooi voor katten te krijgen. Oscar Tortuga, directeur van de beroemdste krant van Katteneiland, moet de biografie van Kattenklauw schrijven en de wedstrijd verslaan en ontdekt dat het er niet eerlijk aan toe gaat. Tweede deel over de kat Oscar Tortuga*. Het (eigenlijk heel korte en eenvoudige) verhaal is geschreven in korte zinnen met veel directe rede, typische katachtige uitspraken en voorzien van opvallende lettertypes om woorden meer kracht te geven. Dit laatste maakt het verhaal wat moeilijker te lezen voor jonge lezers, zeker in combinatie met de soms moeilijke woorden (dynamisch, distillateur). Daar staat tegenover dat het verhaal qua uiterlijk zeer aantrekkelijk is; samen met de overal aanwezige stripachtige illustraties zorgt de verscheidenheid in typografie voor een zeer duidelijke weergave van de sfeer en gemoedstoestand van de personages. Diverse plattegrond…Lees verder

Suggesties