Boek
Nederlands

Gif in het dierenrijk

Mátyás Bittenbinder (auteur), Barend Last (auteur), János Bittenbinder (illustrator)
Leer waarom sommige dieren giftig zijn, hoe ze aan hun gif komen en wat we met gif kunnen doen. Met kleurenfoto’s en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Giftige dieren
Titel
Gif in het dierenrijk
Auteur
Mátyás Bittenbinder Barend Last
Illustrator
János Bittenbinder Dagmar Heikens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, 2022
116 p. : ill.
ISBN
9789464041026 (hardback)

Besprekingen

Een leerzaam jeugdboek over giftige dieren. Het boek geeft informatie over waarom sommige dieren giftig zijn, hoe ze aan hun gif komen en wat men met gif kan doen. Aan bod komt het gevaar van gif, maar ook de genezende krachten. Er is aandacht voor ondermeer slangen, wespen, kikkers, padden en kwallen. Met volop weetjes, verhalen en geschiedkundige achtergronden. Informatief maar op lichte toon geschreven. Mátyás Bittenbinder is een jonge bioloog en promovendus verbonden aan Naturalis en de VU Amsterdam, waar hij onderzoek doet naar slangengif. Daarnaast is hij regelmatig te zien bij o.a. het Klokhuis, Beau en Jinek.Barend Last is docent, zelfstandig onderwijskundige en veelgevraagd spreker op het gebied van onderwijs. Hij schreef diverse boeken, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarnaast is hij vaste voorlezer bij De Voorleeshoek. Met kleurenfoto’s en -illustraties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Over Mátyás Bittenbinder

Mátyás Antal Bittenbinder (Nijmegen, 3 april 1992) is een Nederlands bioloog, schrijver en presentator.

Biografie

Jeugd en opleiding

Bittenbinder is al van jongs af aan gefascineerd door de natuur. Toen hij als jongetje van zeven jaar oud op vakantie in Hongarije voor het eerst een slang in het wild vond, was hij verkocht.

Hij studeerde aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden en doet onderzoek naar het effect dat slangengif heeft op het menselijk lichaam. Voor zijn onderzoek reisde hij de hele wereld over, onder andere naar de Verenigde Staten, Denemarken en Australië.

Werk

In 2019 begon Bittenbinder met een vierjarig promotietraject bij Naturalis Biodiversity Center en de Vrije Universiteit Amsterdam. Als onderzoeker maakt hij deel uit van een internationale groep wetenschappers die proberen een manier te vinden om het aan…Lees verder op Wikipedia