Makkelijk lezen
Nederlands
Een 17-jarige jongen kan heel goed voetballen. Hij krijgt een contract bij PSV. Maar hij tekent het contract, zonder het te lezen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Transfer / Marian Hoefnagel ; naar een plot van Charles den Tex
Auteur
Marian Hoefnagel
Concept
Charles Den Tex
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2013
64 p.
ISBN
9789086961245 (paperback)

Besprekingen

Klaas Kop is 17 en voetbalt heel goed. Hij komt in aanmerking voor een transfer naar een grote club. Hij wil dat graag snel regelen, zodat hij zijn ouders kan helpen. Die werken heel hard in hun bakkerij. Ook Klaas werkt daar naast zijn trainingen en wedstrijden. Hij krijgt onverwachts een contract met PSV, dat hij ongelezen tekent. Verhaal uit de reeks 'Boekenboeien.nl'*, voor jongeren met leesproblemen. De reeks bevat alle 1600 woorden uit de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo. In elk verhaal zijn gemiddeld 80 woorden verwerkt. In dit deel komen vooral de economische termen uit de Basislijst aan de orde. Deze zijn cursief gedrukt en worden achterin verklaard. De namen (Achilles) en het woordgebruik (moordende sliding) lijken minder geschikt voor jongeren met leesmoeilijkheden. Ook de humor (Klaas Kop kan goed koppen) zal niet door alle lezers meteen begrepen worden. Korte afgeronde hoofdstukken, ruime bladspiegel, schreefloze letter. Op het omslag een foto van een scorende voetballer…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia