Boek
Nederlands

Vlucht van Elin

Maren Stoffels (auteur)
+1
Vlucht van Elin
×
Vlucht van Elin Vlucht van Elin

Vlucht van Elin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na een ruzie rent Elins vriend weg en wordt aangereden. Elin voelt zich schuldig en loopt weg van huis. Op de trein ontmoet ze een groepje jongeren. Bij hen begint Elin begint zich steeds beter te voelen, maar toch denkt ze nog veel aan het ongeluk.
Titel
Vlucht van Elin
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2009
127 p.
ISBN
9789025852719 (hardback)

Besprekingen

Deze meidenroman van de jonge schrijfster Maren Stoffels is het eerste deel van de trilogie 'Back Pack'. Het gaat om een vlotte roman over de liefde waar vooral jonge meiden zich goed in zullen herkennen. De 15-jarige Elin is erg verliefd op de populairste jongen van de school. Ze is dan ook zeer ontdaan als ze ziet hoe haar Rens flirt met een ander meisje. Elin en Rens krijgen ruzie, en hij loopt kwaad weg. Kort daarna krijgt hij een ongeluk met de scooter: "Toen ineens piepende remmen. Gierende banden. Een klap. Een hoge gil. En daarna een angstige stilte". Elin vlucht in paniek van huis weg naar haar tante in Parijs. Het is het begin van een louteringsproces. Op haar reis ontmoet ze jongeren op trektocht en probeert ze Rens te vergeten. Dat lukt echter niet.
Maren Stoffels heeft het handelingsverloop knap opgezet. Door flashbacks (in cursief) te verweven met de actuele gebeurtenissen blijft de spanningsboog intact. Met een intrigerend open einde is de cirkel van het verhaal wee…Lees verder
Nadat de 15-jarige Elin het uitmaakt met Rens, rent hij zomaar de weg op en Elin hoort een klap. In paniek vlucht ze en neemt de trein richting Frankrijk. Ze ontmoet tijdens de reis een viertal jongeren bij wie ze aansluiting vindt. De reis en de nieuwe vriendschappen bieden haar de mogelijkheid het gebeurde onder ogen te zien. Het verhaal van de reis wordt onderbroken door cursief gedrukte flashbacks die een beeld geven van Elins relatie met Rens, met onder andere haar (eerste) seksuele ervaringen. Eerste deel uit de serie 'Back Pack'; deel twee en drie volgen respectievelijk in 2009 en 2010. Het verhaal is in ik-stijl, vlot geschreven met veel dialoog. De relaties van de twee jongens en de drie meisjes krijgen veel aandacht. Centraal staat het schuldgevoel van Elin. Hierdoor is het verhaal niet echt spannend, maar het kan door de herkenbare problematiek tieners aanspreken. Het feit dat een 15-jarig meisje zomaar op reis kan gaan, is enigszins ongeloofwaardig. De jonge schrijfster (1…Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia