Omdat jij anders bent

Maren Stoffels (auteur)
+1
Omdat jij anders bent
×
Omdat jij anders bent Omdat jij anders bent

Omdat jij anders bent

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ronja (ik-figuur) en Mats zijn het al niet eens met de sloop van hun oude middelbare school, maar ze hebben ook slechts één nacht om iets in de school te zoeken wat Mats' opa nodig heeft om bewijs te leveren van een geheim uit het verleden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Geheimen
Titel
Omdat jij anders bent
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
104 p.
ISBN
9789025868888 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een titel met het woord 'anders' erin gaat vaak over een kind met een beperking of dat zich anders voelt, maar bij dit boek is de bedoeling onduidelijk. Wellicht wordt er gedoeld op de demente opa, het meisje dat met een mes zwaait of op de heimelijke verliefdheid op een vriend. Ronja en Mats zijn het al niet eens met de sloop van hun oude middelbare school, en hebben ook slechts één nacht om iets te zoeken wat Mats' opa nodig heeft om bewijs te leveren van een geheim uit het verleden. In 24 vaak korte hoofdstukken in een overzichtelijke bladspiegel wordt 21 uur afgeteld waarin niet geslapen wordt tot er een ontknoping is. Vele flashbacks en gedachtespinsels maken tussendoor, cursief gedrukt, de achtergronden van de inmiddels demente opa en hoofdpersoon Ronja duidelijk. Onwaarschijnlijk, maar spannend, met vaart geschreven, heftig en overvol ik-verhaal van een populaire schrijfster. Aantrekkelijk omslag met foto van kind achter kapotte muur, grote letters en het handelsmerk van de sch…Lees verder

Omdat jij anders bent

Ronja en Mats zijn goede vrienden. Ze zitten samen op de middelbare school. Hun huidige school, de Waterland, wordt gesloopt en ze moeten naar een andere school. Ronja en Mats zijn niet akkoord. Bovendien beweert de opa van Mats dat er een groot geheim schuilt in lokaal 12. Maar kunnen ze hem wel geloven, want hij wordt oud en dementeert stilaan. Lokaal 12 blijkt helemaal niet te bestaan. Ronja, die zelf geen opa meer heeft, vertoeft heel graag bij de opa van Mats en luistert naar zijn verhalen. Ze belooft aan opa om op onderzoek uit te gaan. Na lang aandringen wil Mats haar helpen. Ze hebben echter slechts één nacht de tijd om het geheim te ontrafelen. Ze dringen 's nachts het schoolgebouw binnen. Maar er blijkt nog iemand anders aanwezig in het gebouw. Zou die ook op zoek zijn naar het geheim?

Je leest het boek in één ruk uit. Het geheim van Mats' opa dateert van 1950. Toen heeft Mats' opa een grote fout gemaakt die hij de rest van zijn leven meesleepte. Mats en Ronja …Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia